Posljedice ozljede u El Clasicu

Frenkie de Jong otpao Nizozemskoj za Euro 2024

"Tužan sam i razočaran što neću biti na Europskom prvenstvu. Učinili smo sve što smo mogli u posljednjih nekoliko tjedana, ali nažalost moj gležanj treba više vremena", poručio je De Jong.
Sport / Nogomet | 11. 06. 2024. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko dana prije početka Europskog prvenstva postalo je jasno: nizozemska superzvijezda Frenkie de Jong propustit će turnir!

Veznjak FC Barcelone pati od ozljede gležnja i neće biti spreman, objavio je nizozemski nogometni savez (KNVB) u ponedjeljak navečer nakon 4-0 prijateljske pobjede protiv Islanda.

Nešto kasnije, de Jong se oglasio na društvenim mrežama.

"Tužan sam i razočaran što neću biti na Europskom prvenstvu. Učinili smo sve što smo mogli u posljednjih nekoliko tjedana, ali nažalost moj gležanj treba više vremena. San je i najveća čast predstavljati svoju zemlju na završnom turniru. Nositi narančasti dres, pjevati himnu i osjećati podršku cijele zemlje", napisao je De Jong.

Nažalost, morat će se pomiriti s činjenicom da će sada bodriti svoju momčad sa tribina.

Ovaj 27-godišnjak se ozlijedio u travnju u derbiju španjolske lige protiv Real Madrida. Tada su ga, oblivenog suzama, morali zamijeniti.

Liječničko osoblje učinilo je sve kako bi superzvijezda bila spremna za turnir Europskog prvenstva, ali na koncu je i izbornik Koeman morao shvatiti kako Europsko prvenstvo nije moguće za de Jonga.

Nizozemci su u vrlo jakoj skupini D. Turnir počinju u nedjelju u Hamburgu protiv Poljske, a zatim 21. lipnja igraju protiv Francuske u Leipzigu, da bi 25. lipnja igrali s Austrijom u Berlinu. 

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Frenkie de Jong (@frenkiedejong)

Kopirati
Drag cursor here to close