"Nisam ovdje da lažem"

Gattuso o Perišiću: Ponovio mi je da želi otići nakon utakmice protiv Širokog Brijega

"Svaka je odluka poštena, ali čovjek mora donositi odluke poštene prema svojim igračima. Ja mu zahvaljujem na svemu, između nas nije bilo nikakvih problema", kazao je Gattuso.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2024. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HNK Hajduk Split / Ivan Perišić

Trener Hajduka Gennaro Gattuso održao je konferenciju za medije uoči uzvratne utakmice s Ružomberokom.

U revanšu trećeg pretkola Konferencijske lige Hajduk treba bilo kakvu pobjedu kojom bi izborio nastup u play-offu, ali prije bilo kakve najave tog dvoboja, Gattuso se osvrnuo na situaciju s Ivanom Perišićem, piše Gol.hr

Čista situacija?

"Ova mi je situacija sasvim čista. Dva dana nakon mog dolaska ovamo našli smo se u mom uredu, razgovarali smo i već mi je tad rekao da bi želio ići. Onda je završio Euro, igrala se prijateljska utakmica na Poljudu protiv Širokog Brijega pa mi je on to opet ponovio", otkrio je Gattuso i nastavio:

"On se nastavio normalno ponašati i igrati, ja sam mu svejedno davao minutažu iako je postojala mogućnost da ode. Tada je došao i Bamba pa smo imali širu rotaciju. Svaka je odluka poštena, ali čovjek mora donositi odluke poštene prema svojim igračima. Ja mu zahvaljujem na svemu, između nas nije bilo nikakvih problema. Ja se neću baviti onime što piše u medijima jer na to ne mogu utjecati".

Talijanski stručnjak posebno je htio naglasiti:

"Nisam ovdje da lažem, neću lagati, u potpunosti sam iskren i nadam se da ćemo zaključiti ovu priču s Perišićem. Ivan Perišić, Ivan Rakitić, Luka Modrić, to su ikone hrvatskog nogometa, oni su ispisali povijest hrvatskog nogometa. Ja nisam lud, poštovao sam te činjenice, dao sam mu priliku da trenira i igra iako se znalo da je njegova želja da ode. Jedan trener treba imati hrabrosti, znanja i lucidnosti da uskladi 25 igrača u svlačionici. Siguran sam da je bilo riječ o nekom drugom igraču, da mu ne bih dao priliku da igra i trenira s momčadi nakon što mi je rekao da želi otići".

Disciplinski problemi

Jesu li Gattusa iznenadili problemi s disciplinom u svlačionici?

"Kad sam došao ovamo, glavni problemi nisu bili tehnički i taktički, nego disciplinski. Trčanje, satnice, kašnjenja na treninge, i na tome sam odmah počeo raditi jer to su temeljne stvari. Ako se nećemo ponašati profesionalno, najbolje da odemo u parkić, uzmemo dvije boce i zaigramo mali nogomet i dobro se zabavimo. Ali to nije profesionalni nogomet. Ako se ne poštuje disciplina, uvijek postoje i druga zanimanja u kojima ljudi rade za 1000-1500 eura mjesečno. Nogometaši su višestruko plaćeniji od toga i najmanje što mogu napraviti jest trčati i biti disciplinirani".

Što očekuje od Slovaka u uzvratu?

"Situacija je jasna, mi moramo pobijediti, oni su igrali na duge lopte i na druge lopte, to moramo riješiti i biti posebno koncentrirani svih 95 minuta jer to su ekipe koje te lako ugroze jer su fizički jake. Morat ćemo dosta raditi u fazi obrane, četvorica braniča i dva zadnja vezna, upravo zato što te oni napadaju s petoricom".

Hoće li od prve minute krenuti zajedno Marko Livaja i Aleksandar Trajkovski?

"Sutra ćete to vidjeti".

Kopirati
Drag cursor here to close