Skandiranje ...

Gibraltar je španjolski: Istraga protiv Alvara Morate i Rodrija

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv španjolskih igrača Alvara Morate i Rodrija zbog njihovog ponašanja tijekom proslavljanja titule na Euru 2024.
Sport / Nogomet | 23. 07. 2024. u 21:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv španjolskih igrača Alvara Morate i Rodrija zbog njihovog ponašanja tijekom proslavljanja titule na Euru 2024. u Madridu ovog mjeseca, priopćilo je u utorak upravno tijelo europskog nogometa.

Igrači su 15. srpnja pjevali "Gibraltar je španjolski", dan nakon što su pobjedom nad Engleskom u Berlinu sa 2-1 osvojili Europsko prvenstvo, tijekom javnog slavlja u glavnom gradu Španjolske. Gibraltar je britanska teritorija koja se nalazi na južnom kraju Španjolske.

Nogometni savez Gibraltara podnio je službenu žalbu UEFA-i zbog skandiranja, a UEFA je imenovala etičkog i disciplinskog inspektora da ocijeni da li su igrači prekršili propise.

Optužbe protiv Rodrija i Morate uključuju kršenje osnovnih pravila pristojnog ponašanja, općih principa ponašanja, korištenje sportskih događaja za manifestacije nesportskog karaktera i narušavanje nogometnog sporta.

Kopirati
Drag cursor here to close