Oba trenera žele pobjedu

Groznica subotnje večeri: Mostarski derbi u centru pažnje

Sport / Nogomet | 28. 09. 2024. u 07:07 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas se igraju dvije utakmice 9. kola Wwin lige, a danas je i najveći derbi u ovom kolu. U Mostaru, točnije na Areni Rođeni u Vrapčićima, sastaju se mostarski rivali, FK Velež i HŠK Zrinjski.

Trener Veleža Irfan Buz po prvi će put kao trener voditi svoju ekipu u mostarskom derbiju, a rekao je kako njegova ekipa ide po pobjedu na domaćem terenu.

"Svjestan sam da je to velik derbi, Zrinjski je jak tim, već su postigli 16 golova u 6 utakmica i to govori mnogo. Mi igramo doma, moramo biti spremni, ključ je balans u timu. Zrinjski ima svoje dobre strane, ali ima i loše koje trebamo iskoristiti, igramo doma i cilj su tri boda", izjavio je Buz.

Što se tiče igračkog kadra, Velež nema većih problema s izostancima. Za subotnju utakmicu spremni su svim osim Tonćija Mujana.

"Već znam tko igra u prvih 11 i tu neće biti dilema. Znamo što ćemo napraviti, siguran sam da će igrači dati sve od sebe i vjerujem da ćemo sutra uzeti sva tri boda. Imamo super navijače i želimo im pokloniti pobjedu, spremni smo", poručio je trener Rođenih.

I za trenera Plemića Marija Ivankovića bit će to prvi mostarski derbi u ulozi glavnog trenera.

"Svoj prvi gradski derbi igrao sam 2002. godine, a sada sam po prvi u ulozi glavnog trenera. Taj ogled iz 2002. godine ostao mi je u pamćenju, pogotovo što smo pobijedili 1:0 i što sam ja pred kraj utakmice postigao taj pobjedonosni gol" izjavio je Ivanković.

Nakon ispadanja iz Europe Zrinjski je u WWin ligi upisao četiri pobjede i jedan remi, dok se Velež poprilično muči i u posljednjih pet kola ima jednu pobjedu, tri remija i jedan poraz.

"Velež je imao dosta turbulencija na početku sezone. Imaju novog trenera i vjerojatno će im trebati nešto vremena da se neke ideje prihvate i provedu na terenu. Pokazali su u zadnjem kolu da idu na bolje, ali mi gledamo samo sebe i želimo zadržati našu konstantu", prokomentirao je Ivanković trenutno formu dva kluba.

Zrinjski u posljednje vrijeme ima dosta problema s ozljedama, a kako sada stvari stoje, Ivanković će u gradskom derbiju moći računati na Slobodana Jakovljevića koji se vratio u trenažni proces.

Odlukom policije sutrašnja utakmica igrat će se bez prisustva gostujućih navijača. Derbi počinje u 20 sati i 45 minuta, a prijenos je na Arena Sport TV.

 

Kopirati
Drag cursor here to close