Plemići spremni za derbi

Ivanković uoči debija u derbiju: "Nadam se da će biti uspješan kao i igrački!"

U Zrinjskom su odlučni nastaviti niz pobjeda u prvenstvu, ali i u međusobnim ogledima s Veležom.
Sport / Nogomet | 27. 09. 2024. u 11:10 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski posljednjih tjedana uglavnom igra derbije, možda ne gledano po ljestvici, ali po tradiciji svakako. Nakon Borca (1:1), Željezničara (2:0) i Širokog Brijega (3:0), sada ih čeka možda najveći od svih.

Mostarski derbi, 48. u poslijeratnoj povijesti, gledano samo natjecateljske utakmice, igra se u subotu, a Velež je domaćin.

"Čeka nas četvrti derbi u nizu, ali poseban u svakom pogledu. Prvenstveno jer je gradski derbi u pitanju a tu je rezultat najbitniji. Neće biti naših navijača i po meni time to nije pravi derbi u pravom smislu, ali svejedno se nadam da ćemo nastaviti niz i doći do tri boda", poručio je trener Zrinjskog Mario Ivanković.

Šef struke Zrinjskog sudjelovao je u velikom broju derbija, ali sad će prvi put voditi Zrinjski u ulozi prvog trenera u gradskim derbijima.

"Od 2002. godine kada sam igrao svoj prvi derbi ovo je posve druga uloga, ali vjerujem da će biti uspješan kao i igrački. Bilo je puno velikih trenutaka, ali meni je taj prvi derbi i gol pred kraj utakmice poseban. U igračkoj karijeri to mi je najvažniji gol i najvažnija pobjeda", dodao je Ivanković.

Bivši kapetan momčadi usporedio je i atmosferu uoči derbija sada i onda kada je on nosio dres s lentom.

"Velika je razlika, ali tada je bilo i drugačije vrijeme. Veće su bile tenzije, veće zanimanje, a bez gostujućih navijača to nikako nije isti ambijent. Ipak, to je i dalje derbi i tako se i pripremamo". 

I dok Ivankoviću debitantska sezona kao prvom treneru, ne brojeći "privremene" uloge, jako dobro ide, Velež je već promijenio par trenera.
 
"Velike su promjene na njihovoj klupi, novi trener ima nove ideje i trebat će im vremena da to prihvate, ali u pobjedi kod GOŠK-a pokazali su da im ide nabolje. Ipak, gledamo sebe i nadam se da ćemo povratkom igrača biti još bolji".

Ivanković je najavio da će se u kadru nakon ozljede opet naći Slobodan Jakovljević, a govorio je i o tome hoće li igrati pressing kao protiv Širokog Brijega.
 
"Imamo neke ideje i nadam se da će ispasti kako treba. Volim da napadamo, da budemo bliže njihovom golu, ali derbi također nosi tri boda i najvažniji je rezultat", zaključio je Mario Ivanković.
Kopirati
Drag cursor here to close