Treninzi u divljini

Haaland: "Otac me prisilio cijepati drva, nisam imao izbora"

Sport / Nogomet | 21. 07. 2024. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleske medije nemalo je iznenadila metoda kojom je Erling Haaland tijekom ljeta radio na jačanju mišića u pripremama za novu sezonu. Čini se da je igrač, koji tjedno zarađuje milijun eura igrajući za Manchester City, odlučio trenirati bez ikakvih troškova i tehnologije.

Scene tog treniranja opisuju se kao nešto što više nalikuje treninzima Rockyja Balboe iz franšize Sylvestera Stallonea, uključujući cijepanje drva, planinarenje i meditaciju na kamenu nasred rijeke.

Kamerman koji je snimao Haalanda na pokretnoj traci u klubu komentirao je da ovaj trening savršeno opisuje norveškog napadača.

"Otac me prisilio, nisam imao izbora", nasmijao se Haaland, objašnjavajući kako se pripremao za sezonu uz pomoć svog oca Alfieja Haalanda, bivšeg igrača Nottingham Foresta, Leedsa i Manchester Cityja. 

Otac Al-Inge "Alfie" (51) održava blizak odnos sa svojim sinom i redovito ima važnu riječ u planiranju karijere svog potomka. Kao bivši profesionalac, Alfie zna kako najbolje ostati u formi tijekom ljetne stanke – a čini se da mu to savršeno polazi za rukom u prirodi.

Imače, u sezoni 2022./23., svojoj prvoj u dresu Manchester Cityja, Erling Haaland je oborio brojne rekorde kluba i engleske Premier lige. Između ostalog, postavio je rekord po broju golova jednoj ligaškoj sezoni s 36 pogodaka u 35 utakmica.

Ukupno je te godine zabio 52 gola u 53 nastupa. U prošloj sezoni postigao je 38 golova u 45 odigranih utakmica. 

Kopirati
Drag cursor here to close