Ima bogato iskustvo

Hajduk predstavio novog sportskog direktora

Francois Vitali novi je sportski direktor Hajduka. Ovaj 48-godišnji Francuz s bogatim iskustvom naslijedit će na toj funkciji Nikolu Kalinića, smijenjenog prije nekoliko dana.
Sport / Nogomet | 12. 09. 2024. u 23:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportska javnost u Hrvatskoj s nestrpljenjem je čekala ime novog najvažnijeg čovjeka za struku na Poljudu, nagađalo se da će to biti stranac, a sad je to i potvrđeno.

Vitali je svoj put u nogometnom menadžmentu započeo je 2003. u Lilleu, te se u njihovom sustavu zadržao do 2017. godine. Započeo je kao voditelj skauta akademije, zatim je ubrzo postao voditelj skauta prve momčadi pa sve do projekt menadžera i sportskog direktora kuba.

U tom razdoblju Lille je šest puta igrao Ligu prvaka, tri puta Europsku ligu, po jednom osvojio prvenstvo i francuski kup, te je bio prepoznatljiv po igračima koji su ponikli u njihovoj vlastitoj akademiji.

Nakon Lillea sportski direktor bio u belgijskom Cercle Bruggeu i još jednom francuskom klubu Troyesu. Trenutno je bio bez kluba pa je prihvatio ponudu Splićana.

Ono što je posebno zanimljivo, Francois Vitali je kao dio City Football Group u vlasništvu Manchester Cityja, u Troyesu obnašao dužnost i menadžera akademije, uz onu sportskog direktora. 

Novi sportski direktor Hajduka posjeduje veliko iskustvo u skautingu i razvoju mladih igrača, te iskustvo rada u razvojnim sustavima velikih klubova. U svijetu nogometa poznat  je po prepoznavanju i dovođenju talentiranih mladih igrača, od kojih je svakako najpoznatiji Eden Hazard, objavio je HNK Hajduk. 

Kopirati
Drag cursor here to close