Burno pred utakmicu

Igrači Dinama se neće rukovati s igračima Partizana

Prema informacijama koje dolaze iz Lubina (Poljska), grada u kojem će utakmicama biti odigrana, službenog protokola neće biti uključujući rukovanje igrača prije utakmice.
Sport / Nogomet | 23. 07. 2024. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekivano u novonastaloj situaciji, utakmica drugog pretkola Lige prvaka između Dinamo Kieva i Partizana je privukla veliku pažnju.
Još na presici dan prije utakmice, trener kijevskog Dinama Oleksandr Shovkovsky, nekadašnji golman je rekao:

"S čuđenjem smo reagirali na odlazak Partizana u Moskvu na prijateljski, “bratski” turnir, gdje su odigrali niz utakmica protiv lokalnih klubova i iskazali solidarnost s onima koji protiv nas vode agresivni, ekspanzionistički rat, uništavajući naše gradove i sela, uzimajući živote i ranjavajući naše ljude i djecu. Ovo je posebno zabrinjavajuće s obzirom na jasnu odluku UEFA-e da isključi ruske klubove iz svih međunarodnih natjecanja u Europi, rezoluciju donesenu odmah nakon početka agresije punih razmjera. Namjerno smo se suzdržali od davanja bilo kakvih javnih izjava o ovom pitanju kako bismo izbjegli izazivanje razdora uoči utakmice. Međutim, s obzirom na sve navedene okolnosti, prisiljeni smo odbiti sva službena događanja. Naš stav temelji se isključivo na postupcima Nogometnog kluba Partizan koji je doputovao na turnir u zemlju koja napada i ubija građane našeg naroda. Ove postupke smatramo neprijateljskima prema našem klubu i našoj zemlji," rekao je Shovkovsky.

Prema informacijama koje dolaze iz Lubina (Poljska), grada u kojem će utakmicama biti odigrana, službenog protokola neće biti
uključujući rukovanje igrača prije utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close