Ministar FMUP-a

Isak o navijačkim zabranama: Županijska policija ne rješava probleme, a ne prihvaća našu pomoć

Ministar FMUP-a Ramo Isak prokomentirao je zabrane dolaska gostujućih navijača na utakmice kazavši kako županijska policija ne prihvaća njihovu pomoć.
Sport / Nogomet | 28. 09. 2024. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zabrane navijačima da dolaze na gostujuće utakmice svojih klubova u Wwin ligi Bosne i Hercegovine postaju sve češća praksa koju sprovodi policija na cijelom teritoriju države.

Tako večeras navijači Zrinjskog neće moći na veliki mostarski derbi koji njihov tim igra protiv Veleža na stadionu Rođeni, dok je u ponedjeljak put u Široki Brijeg zabranjen Hordama zla, najvatrenijim navijačima Sarajeva.

Iz MUP-a Zapadno-hercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije te su odluke objasnili tako što su poručili da "ne mogu garantirati sigurnost navijačima", što jasno sugerira da nisu sposobni osigurati ovakve priredbe.

Svoje razočarenje (ne)radom županijskih policijskih jedinica ne skriva ni federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak, koji je za portal Klix.ba prokomentirao zabrane dolaska gostujućim navijačima na utakmice.

"Taj stav županijske policije, da ne može garantirati sigurnost navijačima, nije u redu. Policija na županijskoj razini se više vodi politikom da ne rješavaju problem i to mi se ne sviđa. Više puta smo mi iz Federalnog ministarstva unutarnjih poslova poručili da smo spremni pomoći policiji na županijskoj razini, ali oni tu pomoć nikada nisu prihvatili", rekao je Isak za Klix.ba.

"Oni očigledno nemaju kadrove za rješavanje tih problema, a ne žele da koriste nas i našu pomoć koju smo im više puta nudili. Mi smo stavili sve resurse na raspolaganje, a do njih je što to nisu nikada odlučili iskoristiti. FMUP ima sve resurse, obučene kadrove i elitne jedinice čije smo im usluge stavljali na raspolaganje", dodao je Isak.

Podsjećamo, zabrane navijačima da dolaze na gostovanja i nisu njihov jedini problem, pošto navijači bh. klubova i kada dobiju dozvolu za dolazak na gostujuću utakmicu, gotovo prema pravilu na istu uđu sa 20 ili 30 minuta zakašnjenja.

Potom im bude naređeno i da napuste tribinu prije završetka utakmice, a prava rijetkost su slučajevi u kojima gosti mogu odgledati cijelih 90 minuta jedne utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close