Druga provjera

Minimalan poraz BiH u Italiji, Ahmedhodžić promašio zicer za izjednačenje

Momčad Sergeja Barbareza nakon gostovanja kod europskog viceprvaka Engleske, u nedjelju navečer gostovala je i kod aktualnog prvaka Italije.
Sport / Nogomet | 09. 06. 2024. u 22:40 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina doživjela je novi poraz, ovaj put s minimalnih 1:0 od Italije u Empoliju. Jedini pogodak, na dodavanje Chiese, postigao je veznjak Intera Davide Frattesi.

Izabranici Sergeja Barbareza prikazali su hrabru igru u prvih 45 minuta protiv aktualnog prvaka Europe, ali na odmor su ipak otišli sa zaostatkom od jednog gola. 

Prvih dvadesetak minuta BiH je bila potpuno ravnopravan protivnik, a nogometaši BiH imali su i dvije prilike za pogodak. Prvi je zaprijetio Hajradinović u osmoj minuti kada je dobro šutirao sa desetak metara u sami kut, ali je vratarItalije Donnarumma krajnjim naporom sačuvao svoju mrežu.

Dobru priliku imao je i Gazibegović iz slobodnog udarca sa 20 metara u 18. minuti, nakon dobrog prodora Gigovića, ali je golman Italije i ovaj put bio na visini zadatka.

Talijani su također prijetili preko Chiese čiji udarac je odbranio Pirić, a vratar reprezetacije BiH iskazao se i nekoliko minuta kasnije kada je zaostavio Fratessija sa kojim se našao oči u oči ali je uspio da mu uđe u šut i "ukrade" loptu iz nogu. 

U posljednjih dvadesetak minuta Italija je preuzela igru, redali su se napadi domaćina, a u 38. minuti postigli su pogodak. Chiesa je dobro ubacio u srce šesnaesterca gostiju gdje je ostao usamljen Fratessi te iz prve šutirao neobranjivo u rašlje gola.

Drugo poluvrijeme bilo je posve siromašno što se tiče sadržaja. BiH se zadovoljila što gubi "samo" golom razlike, a i Talijani su igrali sa sve manje rizika. U par situacija istaknuo se tek Pirić koji je večeras dobio prednost ispred Veležovog vratara Hadžikića.

U sudačkoj nadoknadi Ahmedhodžić je imao stopostotnu priliku za izjednačenje, no u situaciji kada je izašao sam ispred vratara nadmudrio ga je Donnaruma.

Inače, bio je ovo šesti uzastopni poraz za BiH u svim natjecanjima. Nakon što su izgubili posljednja tri susreta u kvalifikacijama (Portugal, Luksemburg i Slovačka), uslijedio je poraz od Ukrajine u dodatnim kvalifikacijama te nedavno od Engleske u prijateljskom susretu.

Kopirati
Drag cursor here to close