Šef Zrinjskog realan

Ivanković: "Čuda poput Alkmaara događaju se jednom, idemo probati dobiti"

Momčad Zrinjskog u četvrtak čeka težak posao da proba nadoknaditi zaostatak od tri gola (0:3) protiv jake VItorije iz Guimaraesa.
Sport / Nogomet | 27. 08. 2024. u 12:40 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protivnik Zrinjskog u play-offu Konferencijske lige, Vitoria iz Guimaraesa, u nedjelju je kod AVS-a iz Avesa doživjela prvi poraz u sezoni i primila prvi gol (1:0). 

To može ohrabriti navijače Zrinjskog da se i Vitoria može dobiti, no čak i oni najoptimističniji navijači teško vide scenarij u kojem Zrinjski može s tri gola razlike dobiti ekipu koja je u sedam utakmica primila jedan gol.

No, čuda se događaju i jedno se već dogodilo prije nekih 11 mjeseci kada Zrinjski ne samo da je nadoknadio zaostatak od tri gola razlike, nego ih je nadoknadio u jednom poluvremenu. 

"Taj preokret protiv Alkmaara (4:3 u Mostaru, opa.) događa se jednom u životu. Nisam ni gledao prije takvu utakmicu, a kamoli da sam bio sudionik. Imamo u četvrtak novu utakmicu s njima i trebamo biti pravi", kazao je trener Zrinjskog Mario Ivanković za zagrebačke Sportske novosti.

Kod Ivankovića se i dalje stječe dojam da je još uvijek razočaran što njegova momčad nije pokazala sve ono što je krasi posljednjih godina.

"Definitivno nismo bili pravi. Je li uzrok bio umor od putovanja ili nešto drugo, ne znam. Rezultat je na kraju bio prevelik, ali osnovni krivci bili smo mi što nismo bili na razini. Sada igramo kući i ako ništa trebamo probati nešto napraviti. Prvo probati pobijediti, a ako se ukaže za nešto više, bit ćemo spremni", dodao je Ivanković. 

Vitoria je u prvoj utakmici potvrdila sve ono što smo vjerovali o njoj, da se radi o jakoj momčadi, jednoj od najjačih što se Zrinjski susretao s njima u Europi.

 "Od ekipa s kojima smo igrali sigurno su na razini Almaara ili čak Aston Ville. Ali ne treba zaboraviti da smo mi parirali i jednima i drugima. Jaki su, brzi, imaju veliki izbor igrača. Ali, mi smo podbacili u toj prvoj utakmici. Prije svega podbacili smo trkački, a moglo se i bez individualnih pogrešaka. Da smo mi bili pravi, rezultat bi sigurno bio povoljniji po nas", zaključio je Mario Ivanković, prenose Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close