Mostarski. Europski.

Zrinjski postaje prvi bh. klub s 10.000 koeficijentom u Europi

U ovu sezonu Zrinjski je ušao s koeficijentom 9.500. S koeficijentom 10.00 Zrinjski bi bio u društvu Hajduka, APOEL-a, Lokomotive Moskve, koji također imaju koeficijent 10.000.
Sport / Nogomet | 23. 08. 2024. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borac je stigao do play-offa Europa lige gdje ih očekuje uzvrat s mađarskim Ferencvarosom, dok je Zrinjski stigao do play-offa Konferencijske lige gdje je u prvom susretu poražen od Vitorije Guimaraes rezultatom 3:0.

Nogometaši Borca sinoć su odigrali sjajnu utakmicu protiv favoriziranog mađarskog prvaka, ostvarivši vrlo dobar rezultat pred uzvrat u Banjoj Luci.

Ako Zrinjski u Mostaru u uzvratu protiv Vitorije ne dođe do čuda to neće puno poremetiti novi povijesni rezultat koji je Zrinjski ispisao.

Već je poznat termin uzvrata. Igrat će se na stadionu HŠK Zrinjski u četvrtak 29. kolovoza u 20 sati, a sudit će Englez Robert Jones.

Nakon šest ovosezonskih utakmica mostarski klub će postati prvi bh. klub koji će imati koeficijent 10.000 i više.

Zrinjski će od naredne sezone imati koeficijent 10.000 i postati prvi bh. klub od nezavisnosti s petoznamenkastim koeficijentom u europskim natjecanjima. Naravno, ako se dogodi čudo i izbaci Vitoria, ovaj koeficijent će još narasti, a može rasti i u slučaju da Borac u grupnoj fazi popravi nacionalni koeficijent.

U ovu sezonu Zrinjski je ušao s koeficijentom 9.500. S koeficijentom 10.00 Zrinjski bi bio u društvu Hajduka, APOEL-a, Lokomotive Moskve, koji također imaju koeficijent 10.000.

Borac je u novu sezonu ušao s koeficijentom 5.500. Banjalučani su prošli pretkolo u Ligi prvaka, odigrali već šest europskih utakmica, a očekuje ih još minimalno osam, piše SportSport.ba. I da Borac izgubi narednih osam utakmica ima priliku da od naredne sezone podeblja koeficijent do 8.000, naravno ako bude i pozitivnih rezultata, pobjeda i Borac bi mogao do koeficijenta 10.000 i više, a to će biti poznato nakon grupne faze koju će Banjalučani sigurno igrati, da li u Europa ligi ili Konferencijskoj ligi, saznat ćemo naredni četvrtak.

Kopirati
Drag cursor here to close