Važni bodovi za Everton, šestica Chelseja

Izgubili Manchester United i Arsenal, Ronaldo poludio

Nakon utakmice je bilo burno, Ronaldo je bio poprilično ljut, jer je dobrim dijelom utakmice bio na meti igrači Evertona, šepajući je krenuo prema svlačionici a onda je navijaču koji ga je pokušao snimiti telefonom isti uzeo i bacio ga.
Sport / Nogomet | 09. 04. 2022. u 18:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četiri odigrane utakmice 32. kola Premiershipa, samo je Everton slavio na svom terenu. I to je super važna pobjeda za momčad Frank Lamparda u borbi za opstanak.

Everton je do iznimno vrijedna tri boda stigao uz veliku dozu sreće jer je jedini gol u 27. minuti Anthony Gordon postigao nakon što se njegov udarac sa 20-ak metara prvo odbio od noge Matića, pa i od boka Maguirea te postao neuhvatljiv za De Geu. To je bio jedan jedini udarac na gol gostiju, ali očito vrijedan. United je imao svoje prilike, ali je Pickford u nekoliko navrata sjajno intervenirao zaustavljajući pokušaje Rashforda, Ronalda, kasnije još jednom Ronalda pa Pogbe.

Nakon utakmice je bilo burno, Ronaldo je bio poprilično ljut, jer je dobrim dijelom utakmice bio na meti igrači Evertona, šepajući je krenuo prema svlačionici a onda je navijaču koji ga je pokušao snimiti telefonom isti uzeo i bacio ga.

Chelsea je bijes nakon dva uzastopna poraza iskalio na gostovanju kod Southamptona kojeg je razbio 6:0. Već nakon 21 minute bilo je 3:0, a mrežu su pogađali Alonso, Mount i Werner. U 31. je za 4:0 zabio Havertz. U drugom dijelu gol razliku Chelseja su popravili Werner i Mount.

Deset minuta u završnici utakmice, onih posljednjih pet regularnog dijela i pet nadoknade bilo je nedovoljno Arsenala da izbjegne drugi vezani poraz. Artetina momčad je imala sve u svojim rukama. Dobar raspored, dvije utakmice manje i bila je jako blizu četvrtog mjesta, ali je onda prvi stradala kod Crystal Palaca , pa danas na svom Emiratesu Brightona. Gosti su poveli golom Trossarda u 28. minuti nakon vrlo jednostavne akcije i asistencije Mwepua. Gol za 0:2 gostiju je došao u 66.minuti, nakon sjajne akcije koju su odigrali gosti, kombinacije koju je na kraju u gol pretvorio Mwepu. Arsenal se probudio nakon što je Odegaard uz malo sreće postigao efektant gol, ali su gosti izdržali devet minuta jakog pritiska.

Nakon današnja tri boda, lakše dišu i navijači Leedsa. Žestoki udarac Raphinhe lijevom nogom s ruba kaznenog prostora gostima je osigurao početnu prednost u 21.minuti. Brazilcu se pridružio Rodrigo koji je iskoristio nesporazum Hassanea Kamare i Samira u 73.minuti. KOonačnih 0:3 je postavio Jack Harrison pet minuta prije kraja.

Što se tiče momčadi koje se bore za Ligu prvaka, Tottenham ima 54 boda, Arsenal također, dok su West Ham i Manchester United ostali na 51 bodu. U drugom dijelu tabele, Leeds nakon današnjeg trijumfa ima 33 boda,
Everton 28, dok su u izuzetno teškom položaju Burnley, Watford i Norwich.

Kopirati
Drag cursor here to close