Debitirao uvjerljivom pobjedom

VIDEO I Jurić: Neki igrači su bili uznemireni nakon otpuštanja De Rossija

"Kad sam preuzeo ekipu vidio sam kako su neki od momaka bili izuzetno razočarani zbog Danielovog otpuštanja. Bili su vrlo iskreni prema meni kada su mi rekli da su jako uznemireni zbog njegovog otpuštanja", ispričao je Jurić.
Sport / Nogomet | 23. 09. 2024. u 00:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 2013. godine traje njegova trenerska karijera. Radio je dobar posao u Genoi,Veroni, posebno u Torinu. Tamo je ostao najduže. Prije četiri dana je postavljen za trenera Rome. Većina navijača ga je dočekala na nož, jer ipak prije njega je tu bila klupska legenda Daniele De Rossi

Potpunu zbrku oko kluba upotpunila je nagla ostavka izvršne direktorice Line Souloukou uoči utakmice, te bojkot navijača u prvih 30 minuta. Grčka menadžerica dobila je čak i policijsku pratnju nakon brojnih prijetnji smrću.

"Tko voli Romu, kasni pola sata," pisalo je na jednom od transparenata uoči susreta. Dio navijača je stigao na tribine, ali su šutjeli od prve minute.

Splitski stručnjak nije imao previše vremena za slaganje ekipe, no uvodni nastup je odradio sjajno. Udinese je stigao u Rim bez poraza i s 10 bodova osvojenih u prva četiri kola. Međutim, domaćin je zasluženo slavio.

Roma je povela u 19. minuti golom Artema Dovbika, na 2:0 je povisio Paulo Dybala iz kaznenog udarca u 49. minuti, a konačnih 3:0 postavio je Tommaso Baldanzi u 70. minuti. Nakon nedjelje će ipak biti malo lakše Juriću. Možda će i navijači Rome, oni najvatreniji "okrenuti ploču"

Video: Roma - Udinese 

 

Kako je utakmicu i sve ono što se dešavalo prije nje vidio novi trener:

"Prvo poluvrijeme smo uradili jako dobro, ali u drugom smo malo pali i mogli smo izgledati bolje na terenu. Kad sam preuzeo ekipu vidio sam kako su neki od momaka bili izuzetno razočarani zbog Danielovog otpuštanja. Bili su vrlo iskreni prema meni kada su mi rekli da su jako uznemireni zbog njegovog otpuštanja. To je nešto što sam zaista cijenio, jer ponekad igrači kriju takve emocije Međutim, moglo se vidjeti da su bili tužni, da su dali sve, ali jednostavno nisu uspjeli postići dobre rezultate. U posljednjih nekoliko dana dobro su radili i igrači su uložili jako puno truda.

Moramo vidjeti možemo li držati korak ovim tempom. Reakcija tima je bila odlična. Mislim da smo više nego sposobni da igramo ovaj tip nogometa. Imamo puno novih lica koja moramo dobro integrirati. Neki od njih u tom pogledu zaostaju više od drugih, a ima i onih koji odmah uhvate neke nove koncepte i onih kojima je potrebno više vremena.Zaista mi se svidjelo kako je ekipa reagirala, posebno u prvom poluvremenu: presing, agresija, kontrola igre, kretanje lopte i dominacija. Vidjet ćemo u četvrtak pa u nedjelju kako ćemo izgledati", rekao je između ostalog Jurić nakon utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close