Sve jasno

Kalkulacije: Poznato što treba Hrvatskoj protiv Italije za prolaz u drugi krug

Nakon pobjede Španjolske protiv Italije u drugom kolu skupine B jasno je što treba Vatrenima za prolaz u osminu finala na Euru 2024.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2024. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska je u četvrtak svladala Italiju 1-0 i osigurala prvo mjestu skupine B na Europskome prvenstvu.

Sada su neke stvari malo jasnije uoči posljednjeg kola skupine B u kojem će Hrvatska tražiti prolaz preko Talijana. Vatreni zasad imaju samo jedan bod i zbog loše gol razlike (-3) nalaze se na začelju grupe. Albanci su treći, također s jednim bodom, dok Talijani imaju tri boda.

Mada je to i ranije bilo više nego jasno, sada je računica i službeno pokazala da Hrvatskoj definitivno treba pobjeda protiv Italije.

U tome slučaju Hrvatska bi završila druga u skupini, osim ako Albanija ne napravi čudo i svlada Španjolsku. 

Ako pak Albanija svlada Španjolsku, a Vatreni ne napune dovoljno talijansku mrežu, Hrvatska bi bila treća, ali bi s četiri boda najvjerojatnije bila među četiri najboljih trećeplasiranih reprezentacija.

Ako dođe do remija na utakmici u Leipzigu između Vatrenih i Azzurra, stvari se mogu jako zakomplicirati za Hrvatsku. Tada se mora puno toga poklopiti za Vatrene. Tu najprije Albanija mora izgubiti kako bi Hrvatska ostala treća.

Osim toga, moraju poklopiti rezultati iz skupina A i C. U skupini A u zadnjem kolu Škotska i Mađarska moraju odigrati neodlučeno. Tada bi Škoti imali isti broj bodova kao Vatreni, ali goru gol razliku zbog poraza od Nijemaca 5-1.

U skupini C moraju se poklopiti dva rezultata u obje utakmice zadnjeg kola. Slovenija trenutno ima dva boda i treba izgubiti od Engleza s više od tri gola razlike. Srbija bi također morala izgubiti od Danske. Svi ostali rezultati dali bi prednost susjedima nad Hrvatskom u poretku trećeplasiranih.

Doduše, sve se zasad temelji na očekivanom raspletu drugom kola u kompletu, ali jasno je da Vatreni moraju napasti tri boda protiv Talijana jer time onda ovise o sebi samima i pobjedom bi sigurno osigurali osminu finala, piše Net.hr. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close