Euro 2024

Španjolska se poigrala s Italijom i osigurala prolaz

Španjolska i Italija zatvorile su drugo kolo skupine B Europskog nogometnog prvenstva derbijem u Gelsenkirchenu. Slavili su Španjolci rezultom 1-0.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2024. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvome dijelu na travnjaku kao da je postojala jedna momčad - Španjolska. Velike probleme na lijevoj strani reprezentaciji Italiji stvarao je Nico Williams.

Prva velika prilika na utakmici dogodila se već u drugoj minuti. Nico Williams odlično je ubacio s lijeve strane. Pedri se našao u talijanskome šesnaestercu i s nekoliko metara je pucao glavom, ali obranio je Donnarumma.

U 10. minuti Williams je loše gađao glavom na dodavanje Morate. Lamine Yamala je u 24 minuti nanizao talijansku obranu, ušao u šesnaesterac i dodao Morati koji puca u teškoj poziciji , ali je Donnarumma na mjestu.

Minutu kasnije opet je Donnarumma spasio Talijane sjajnom obranom dalekometnog udarca Ruiza s više od dvadesetak metara.

Talijani su na prvi udarac čekali do 45. utakmice kada je u jednom kontra napadu zapucao Chiesa, no lopta je otišla daleko. U 47. minuti žuti karton dobio je Rodri. Veznjak Cityja zbog toga će propustiti utakmicu s Albanijom.

U nastavku Španjolci su imali novu veliku priliku u 52. minuti. Nakon sjajne akcije Cucurella je sjajno iz lijevog kuta dao povratnu Pedriju koji s pet-šest metara šalje loptu pored talijanskog gola. 

U 55. minuti Španjolci su napokon dobru igru okrunili golom. Opet je ubacio Williams prema Morati koji je uputio udarac prema golu, Donnarumma je obranio loptu, ali ona je nesretno udarila Calafiorija i otišla u mrežu Talijana.

Nesretni Calafiori će još dugo pamtiti ovu utakmicu. Postao je, naime, prvi talijanski nogometaš u povijesti koji je zabio autogol na Europskom prvenstvu!

Španjolci su nastavili pritiskati, ali s dodatnim oprezom. Nastavila se opsada Donnarumme. Yamal je imao odličan dalekometni felš udarac s desne strane, ali centimetri su ga dijelili od pogotka.

U 70. minuti dogodila se najbolja prilika Španjolaca nakon autogola Calafiorija. Nico Williams sjajno je zapucao s ruba šesnaesteraca, ali prečka je spasila Azzure.

Talijani su u posljednjih deset minuta preuzeli incijativu, ali bez nekih konkretnih prilika.

U 91. minuti Španjolska je ponovno bila u gol šansi. Perez je sjajno nanizao Talijane po lijevoj strani i našao se u šesnaestercu Italije, ali Donnarumma je obranio.

Minutu kasnije Perez se našao u poziciji jedan na jedan s Donnarummom, no opet je talijanski golman bio uspješniji. Ostalo je 1-0 i Španjolci su ubilježili tri nova boda. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close