Novo lice u taboru reprezentacije

VIDEO Katić: Kada su kući došli Spahić, Papac, vidio sam koliko je priča ozbiljna

"Nino Milenković me toliko puta zvao, tražio i objašnjavao. To mi je pokazalo da ovaj stručni stožer računa na mene ozbiljno te da ja mogu promijeniti sportsko državljanstvo i doći tu", pojasnio je Katić.
Sport / Nogomet | 30. 05. 2024. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počeo je igrati u Stocu, nastavio u Neretvancu. Na treninge je putovao kako je znao. Najčešće je morao stopirati. Profi karijeru je počeo graditi odlaskom u Slaven Belupu. Svojim igrama u Koprivnici Nikola Katić je privukao pažnju menadžera.

Uslijedio je pomalo nestvarni odlazak u Glasgow Rangers, posudba u Hajduk, pa povratak u Škotsku. Prije dvije godine je potpisao za FC Zürich. Gdje je standardan igrač. Nakon što su izabrani, Sergej Barbarez i Emir Spahić, krenuo je "remont" selekcije. Potraga za novim igračima. Jedan od njih je bio upravo Nikola koji jeste u prošlosti igrao za Hrvatsku, ali tek jednu prijateljsku utakmicu. Jučer je stigao na okupljanje reprezentacije BiH, prvi put.

"BiH je država u kojoj sam rođen, u kojoj žive moji roditelji i u kojoj ću živjeti, nadam se kada završim karijeru. Takav je neki plan. Kada je došao prvi poziv od gospodina Emira Spahića, meni je to odmah bilo profesionalno kako bi trebalo da izgleda. Emir je došao kod mene kući, zatim selektor je sjeo na avion i došao u Zürich, pa Saša Papac je sjeo na avion nakon njega i došao. Nino Milenković me toliko puta zvao, tražio i objašnjavao. To mi je pokazalo da ovaj stručni stožer računa na mene ozbiljno te da ja mogu promijeniti sportsko državljanstvo i doći tu. Nisam ovdje došao na mjesec ili dva, već sam došao do kraja svoje fudbalske karijere. Želim da budem svaki put tu kada je okupljanje reprezentacije.”

Za Nikolu je velika čast što je dio ove reprezentacije:

"Reprezentacija je velika čast. Krenuo sam iz male sredine preko treće hrvatske lige i uvijek me vodila ta želja. To ima mnogo naših sportista. Nemamo nikakve uvjete kada krećemo i to me vodilo. Do sada sam ostvario dobre stvari i mislim da me čekaju još veće stvari. Imam motiva i želje da se dokažem. Na meni je da radim, a reprezentacija će mi puno pomoći. Ja ću se truditi da pomognem reprezentaciji i čast mi je da sam tu."

Video: Nikola Katić 
Kopirati
Drag cursor here to close