La Liga

VIDEO | Kaznena ekspedicija: Barca utrpala Valladolidu čak sedam komada!

Trostruki strijelac za katalonsku momčad bio je Raphinha (20, 64, 72), a u strijelce su se još upisali Robert Lewandowski (24), Jules Kounde (45+2), Dani Olmo (83) i Ferran Torres (85).
Sport / Nogomet | 31. 08. 2024. u 21:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Barcelone odigrali su uvjerljivu partiju i na svojem Montjuicu svladali Valladolid s 7-0. Junak susreta bio je Brazilac Raphinha koji je zabio hattrick, a onda i asistirao Daniju Olmu te Ferranu Torresu za konačnih 7-0.

Brazilac je dakle zabio tri i asistirao za još dva gola Barcelone.

Mladi Pau Cubarsi sjajno je progirao Raphinku koji je u 20. minuti pobjegao obrani domaćina i zabio za 1-0 Barçe. Na sličan način, Lamine Yamal četiri minute kasnije pronašao je Roberta Lewandowskog koji postiže svoj četvrti gol u prvenstvu. 

Barcelona je do poluvremena imala prednost od 3-0. Jules Kounde najbolje se snašao u kaznenom prostoru gostiju nakon kornera i zakucao u rašlje za veliku prednost katalonskog sastava.

Iako je Barcelona dominirala od prve minute, sve je bilo riješeno u periodu od 64. do 72. minute kada je Raphinha zabio za 5-0. Posebno lijep bio je peti pogodak na utakmici, kada je Brazilca ponovno proigrao Yamal.

Sjajni Raphinha do kraja utakmice upisao je i dvije asistencije. Prvo je poslužio Olma, koji je, doduše, odradio 90 posto posla i zapravo solo akcijom ponovno zabio za svoj novi-stari klub.

Asistencija Raphinhe uslijedila je i u 85., kada je sjajno poslio Torresa koji zabija za konačni rezultat.  

Video: LA LIGA (4. KOLO): Barcelona - Real Valladolid 7:0

Nogometaši madridskog Atletica s minimalnih su 1-0 pobijedili Athletic Bilbao na njihovom San Memesu, postigavši pobjednički pogodak u sučevom dodatku na kraju dvoboja.

Gol vrijedan tri boda u 92. minuti postigao je Angel Correa, kojega je trener Diego Simeone u igru ubacio samo četiri minute prije, a asistirao mu je Alexander Sorloth koji je ušao u 71. minuti.

U dvoboju Espanyola i Rayo Vallecana u Barceloni pobjednik je također odlučen duboko u sučevom dodatku.

Gosti iz Madrida poveli su već u 4. minuti golom Alvara Garcije, ali je Carlos Romero u 8. minuti izjednačio.

Gol za pobjedu Espanyola postigao je Alejo Veliz u 96. minuti.

Barcelona je u četiri kola osvojila maksimalnih 12 bodova i ima gol-razliku 13-3.

Atletico Madrid je drugi sa osam bodova, a šest bodova je sakupila Celta Vigo.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close