BAYER 04 NEVERLUSEN

Leverkusen ispisao povijest, Union se čudesno spasio!

Leverkusen, koji se u srijedu susreće s Atalantom u finalu Europske lige i također protiv Kaiserslauterna u finalu Njemačkog kupa 25. svibnja, završio je na prvom mjestu s 90 bodova, 17 ispred drugoplasiranog VfB Stuttgarta.
Sport / Nogomet | 18. 05. 2024. u 18:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvak Bayer Leverkusen pobijedio je kod kuće Augsburg s 2-1 u posljednjem kolu u subotu i postao prva momčad u povijesti Bundeslige koja je završila cijelu sezonu bez poraza.

Momčad Xabija Alonsa koja juri za trostrukim uspjehom također je produžila svoj europski rekord u nizu bez poraza u svim natjecanjima ove sezone na 51 utakmicu.

Leverkusen, koji se u srijedu susreće s Atalantom u finalu Europske lige i također protiv Kaiserslauterna u finalu Njemačkog kupa 25. svibnja, završio je na prvom mjestu s 90 bodova, 17 ispred drugoplasiranog VfB Stuttgarta, prenosi HRT.

Andrej Kramarić je zabio tri gola u pobjedi Hoffenheima na svom travnjaku protiv Bayerna (4-2).

Kramarić je najprije namjestio gol u osmoj minuti Maxu Baieru, a onda je u 68. minuti zabio prvi, a u 85. i 87. minuti još dva pogotka.

Kramarić je s ukupno 15 golova šesti strijelac Bundeslige.

Bavarci su vodili s 2-0, a nakraju su završili treći, a u Ligu prvaka će još Stuttgart i Leipzig, te Borussia Dortmund, koja je s 4-0 nadigrala Darmstadt, a Marco reus je u zadnjoj utakmici za crno-žute zabio gol.

Iz lige je ispao Koeln, koji je s 4-1 poražen kod Heidenheima, dok će u razigravanje za ostanak s trećeplaisranim klubom Druge lige Bochum.

Union Berlin se spasio nakon što je doma s 2-1 svladao Freiburg golom Janika Haberera u 92. minuti nakon što je natrčao na loptu posle promašenog penala Kevina Volanda.

Prije toga je i Josip Juranović promašio penal u prvom dijelu.

Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close