Zrinjski čeka široki

Marinović: Ne želimo se osvrtati na ranije hercegovačke derbije

Sport / Nogomet | 04. 11. 2016. u 11:35 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zrinjskom su optimistični pred novi Hercegovački derbi. Trener Vinko Marinović istaknuo je respekt za Široki, ali i podrctao to da će se u subotu Pod Bijelim brijegom najviše pitati njegovi igrači. 

“Široki je u zadnjim utakmicama digao formu, nakon pobjede nad Željezničarom dolaze nam s jednim samopouzdanjem. Ali što se nas tiče, odlučni smo nastaviti kontinuitet igara i na prvenstvenu pauzu otići zadovoljni”, najavio je šef struke Mostaraca. 

Široki dolazi sa 14 bodova zaostataka, što je Marinović prokomentirao kazavši: “Razlika jeste dosta velika”, ali to ne mora ništa značiti. Ipak se sve potvrđuje na terenu”.

Rivala odlično poznaje, a kao i svi ostali kada analiziraju tim s Pecare - jedno je ime istaknuo. 

“Wagner je usprkos poznim godinama jedan od najboljih i najiskusnijih igrača Premijer lige, ali osim njega ima tu još dosta dobrih igrača. Međutim, ako budemno pravi, sve će ovisiti od nas”, poručio je.  

Nakon odrađenih suspenzija Pero Stojkić i Slobodan Jakovljević ponovno su u kadru, u kombinacijama nisu ozlijeđeni Miloš Žeravica i Matej Sivrić

Širokobriježani derbi najavljuju ističući brojne probleme u kadru, ali strateg Mostaraca se ne opterećuje tim detaljima. 

“Ne znam žele li nešto sakriti, vjerujem da će većina tih igrača igrati. Nećemo se opterećivati s tim stvarima”, rekao je pa prokomentirao podatak da Široki u Hercegovačkom derbiju nije slavio sedam utakmica zaredom, a dva je poraza doživio nakon velikih preokreta...

“Ima dosta dobrih stvari koje smo napravili u zadnje vrijeme, ali ne želim se osvrtati na to što je bilo. Uvijek sam fokusiran na sljedeću utakmicu. Prema tome, ne želim da se ni igrači osvrću na to. Možda to jeste neka psihološka prednost, ali svaka nova utakmica je novi izazov. 

Radnik najbliži

U 15. kolo Zrinjski ulazi sa plus osam u odnosu na Radnik, ali Marinović se zapravo ne opterećuje time tko je prvi pratitelj, a tko najveći izazivač u borbi za naslov. 

“Svakako da je to zbog najmanjeg bodovnog zaostatka trenutno Radnik. Ali tu su još Željezničar i Sarajevo. Ali o tome trenutno ne razmišljam, nismo još ni na pola prvenstva. Moramo ići utakmicu po utakmicu”, zaključio je Marinović.

Subotnji derbi Pod Bijelim brijegom počinje u 15.30, prognostičari najavljuju kišu.   

 

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close