Počela Copa

VIDEO: Emocije, suze, asistencije Messija, Argentina sigurna

Nakon što je prvenstvo Južne Amerike po drugi put premješteno u Sjedinjene Države, Messi je postavio rekord Copa Américe svojom 35. utakmicom.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2024. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Branitelj naslova, Argentina je pobjedom otvorila ovogodišnje izdanje Copa Americe. Prva utakmica je igrana u Atlanti pred 70.000 gledatelja, Argentina je savladala Kanadu 2:0. Igrač utakmice bio je Lionel Messi sa svoje dvije asistencije. Messi, koji u ponedjeljak puni 37 godina, kod prvog gola se sjajno probo kroz obranu Kanade, dok je ostatak posla obavio Álvarez.

To je bo njegov osmi gol u 32 nastupa za reprezentaciju Argentine.
U finišu utakmice raspoloženi Messi je opet bo u glavoj ulozi, Lautaru Martínez je bio strijelac. Najbolju priliku Kanađani su imali u 43. minuti ali je šut Eustáquia zaustavio golman Martinez.

Argentina je bila u sastavu Martinez - Acuña, Lisandro Martinez, Romero, Molina - Mac Alister, Paredes, De Paul, Di Maria - Álvarez, Messi. Poprilično iskusna postava.

Video: Argentina - Kanada 

Nakon što je prvenstvo Južne Amerike po drugi put premješteno u Sjedinjene Države, Messi je postavio rekord Copa Américe svojom 35. utakmicom, jednom više od Čileanca Sergia Livingstonea, a obogatio vlastitu statistiku 18. asistencijom. Argentinski čarobnjak debitirao je na Copa Americi s 20 godina 2007., a osvojio je turnir 2021. godine. 

Messi je cijelu utakmicu doživio iznimno emotivno, tribine su mu skandirale - Hvala što si nas učinio svjetskim prvacima" zbog čega pojedini suigrači nisu mogli suspregnuti suze

 

Kopirati
Drag cursor here to close