Rapsodija Rođenih

Mlinarićev hat-trick za Veležovo razbijanje GOŠK-a u Gabeli

Velež koji se mučio s postizanjem golova u prethodnim utakmicama GOŠK-u je zabio četiri komada.
Sport / Nogomet | 24. 09. 2024. u 20:05 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež je prekinuo niz od tri neriješena rezultata uvjerljivom pobjedom kod GOŠK-a u Gabeli. U sudaru hercegovačkih rivala Velež je razbio GOŠK s 4:0 i tako na najbolji način najavio mostarski derbi sa Zrinjskim.

Rođeni su slavili uz hat-trick Mihaela Mlinarića te su ostavili domaće usamljene na dnu ljestvice.

U prvih desetak minuta utakmice vidjeli smo nekoliko uzbuđenja na obje strane. Prvo je nakon prekida i ubačaja Ikića domaći igrač Faruk Gogić dobro šutirao glavom, ali vratar Veleža Hadžikić odlično brani.

U 10. minuti Amar Milak izbio je sam ispred GOŠK-ovog gola i oboren je u šesnaestercu. Sudac Amin Efendić, inače debitant u Premijer ligi, nije pokazao ništa, ali je pozvan iz VAR sobe da sam pogleda snimku.
 
Nakon nekoliko minuta Efendić je ipak pokazao na bijelu točku, a Ivanu Novakoviću iz GOŠK-a žuti karton. Vratar Vasilije Kolak pročitao je stranu, ali Mihael Mlinarić bio je precizan za 1:0.
 
U 20. minuti Milan Jevtović je postigao i drugi gol, ali je pomoćni sudac odmah podignuo zastavu. Ipak, nakon nove provjere VAR-a Efendić je priznao pogodak. 
 
Velež je pobjedu praktično osigurao u 35. minuti, Ante Oreč je odlično ubacio, a Mlinarić postiže drugi pogodak za 3:0. Ovaj put su domaći tražili prekršaj prije pogotka, no VAR se nije oglašavao.
 
Čim se ušlo u drugi dio Velež je zabio i četvrti pogodak. U 50. minuti Mlinarić je primio loptu na rubu šesnaesterca, okrenuo se i lijevom nogom pogodio desni kut domaćeg gola.
 
Nakon četvrtog gola Velež se zadovoljio vodstvo, a domaći GOŠK ionako je bio nemoćan, pa se osim par polu-prilika s obje strane nije puno toga događalo.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close