UEFA izdašna

Modri vratili gotovo 15 milijuna od 22 koja im je 'oteo' Šerif

Nakon ispadanju na posljednjoj prepreci do skupina Lige prvaka Uefa je u blagajnu Modrih uplatila 5 milijuna eura, a za nastavak natjecanja kroz skupine Europske lige još 3,63 milijuna...
Sport / Nogomet | 18. 02. 2022. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebački Dinamo je ove sezone u Europi zaradio 14,880.522 eura, a prođe li slučajno Sevillu, prijeći će svotu od 16 milijuna.

Naravno da Europska liga nije izdašna kao Liga prvaka, koja već sam ulazak u skupine od ove sezone premira sa 15,64 milijuna eura plus dodatak za desetgodišnji koeficijent.

U Dinamovu slučaju ove sezone taj bi koeficijent iznosio 6,72 milijuna eura, tako da bi Plavi u idealnoj situaciji imali zajamčenih gotovo 22,5 milijuna eura prije početka natjecanja. No, i u drugom po rangu Uefinom klupskom natjecanju može se zaraditi, ako se pobjeđuje, što je ipak lakše nego u elitnom natjecanju...

Tako je Dinamo ove sezone, nakon što je ispao u posljednjem pretkolu, playoffu za ulazak u skupine Lige prvaka, prolaskom skupine Europske lige s drugog mjesta u konkurenciji West Hama, Rapida i Genka zaradio sasvim pristojnu svotu, malo manju od osnovne premije za plasman u grupnu fazu Champions League.

Nakon ispadanju na posljednjoj prepreci do skupina Lige prvaka Uefa je u blagajnu Modrih uplatila 5 milijuna eura, a za nastavak natjecanja kroz skupine Europske lige još 3,63 milijuna. Na osnovu desetgodišnjeg koeficijenta Dinamo je kao 11-rangirani od 32 kluba u grupnoj fazi Europske lige dobio još 2,904 milijuna eura.

Za svaki bod u skupini Europske lige premija je 210.000 eura, a kako je hrvatski prvak završio drugi u skupini sa 10 bodova, to jiznosi 2,1 milijun eura. Kad se svemu tome pribroji novac iz fonda za solidarnost i marketinškog 'poola', dolazi se do svote od 14,880.522 miliuna eura, dosnosi portal Germanijak.hr.

Eventualnim prolaskom u osminu finala Europske lige, dakle eliminacijom moćne Seville, Dinamo bi zaradio još 1,2 milijuna.

No, već ovako je prihod od Uefe zadovoljavajući za Zagrepčane, s obzirom na razočaravajuće ispadanje u playoffu od Šerifa i u tom trenutku 'izgubljenih' 22,36 milijuna...

Kopirati
Drag cursor here to close