Španjolac povezao dvije pobjede

Nadal prije Pariza u četvrtfinalu Bastada

I ono što je puno važnije Nadalu, uspio je tek treći put povezati dvije pobjede na jednom turniru, nakon Brisbanea i Madrida.
Sport / Nogomet | 19. 07. 2024. u 01:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odustao je od Wimbledona i onda su u posljednjem tjednu pred Olimpijske igre pojavio u Bastadu. Potpuno iznenađujuće. I probio se do četvrtfinala. Prošao je mlađeg Borga, dok je u drugom kolu savladao Britanca Camerona Norrieja 6-4, 6-4.

Za Nadala vrijedna pobjeda, jer ipak je Norrie 42. na svijetu. I ono što je puno važnije Nadalu, uspio je tek treći put povezati dvije pobjede na jednom turniru, nakon Brisbanea i Madrida. U Bastadu je do sada igrao samo tri puta. Posljednji put još tamo 2005. godine, kada je otišao do kraja.

"Htio bih biti malo agresivniji i držati više suparnika pod pritiskom, ali to je vjerojatno stvar procesa prilagodbe na jake natjecateljske mečeve, kakve dugo nisam igrao. Osjećao sam na početku meča da je Norrie bio malo bolji, lakše je osvajao gemova na servisu, ja sam se više mučio, ali ipak sam ja napravio break. U drugom setu sam ja imao više šansi, bio više u kontroli, ali sada je on napravio break. No, znao sam da dobro igram i da trebam samo nastaviti igrati kao do tad. Lijep je osjećaj. Nisam previše igrao u zadnje vrijeme, tako da mečevi i pobjede poput današnje pomažu. Biti u ritmu cijeli meč i držati pritisak na protivnika, to je nešto što moram poboljšati, jer nisam igrao dovoljno", pojasnio je Nadal.

U četvrtfinalu ga očekuje Argentinac Mariano Navone koji je eliminirao Indijca Sumita Nagala sa 6-4, 6-2.

Kopirati
Drag cursor here to close