Salvatore Totò Schillaci

Najbolji strijelac Svjetskog prvenstva 1990. godine u teškom stanju

Schillaci se bori s tumorom debelog crijeva koji je u jednom trenutku bio lokaliziran, ali je nakon toga ipak metastazirao. Osim toga je obolio od teške upale pluća i trenutno je spojen na respirator.
Sport / Nogomet | 09. 09. 2024. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je velika priča Svjetskog prvenstva u Italiji. Iako je bio tek 23. igrač tadašnjeg izbornika Italije Azeglia Vicinija. Ušao je protiv Austrije u 75. minuti, postigao gol i onda je krenulo. Postigao je šest golova, bio prvi strijelac turnira. Salvatore Totò Schillaci je igrao za Messinu, kasnije je prešao u Juventus, Inter, četiri sezone je proveo u Japanu, gdje je i završio karijeru.

Na klupskoj sceni nije ostavio neki posebni trag, iako je recimo s Juventusom uzeo Kup Italije i Kup UEFA, koji je osvajao i u dresu Intera. Prema informacijama koje dolaze iz Italije, Totò Schillaci nalazi se u teškom stanju u bolnici Civico u Palermu. Schillaci se bori s tumorom debelog crijeva koji je u jednom trenutku bio lokaliziran, ali je nakon toga ipak metastazirao. Osim toga je obolio od teške upale pluća i trenutno je spojen na respirator. Njegovo stanje je, kažu talijanski mediji, zabrinjavajuće, a povodom svega oglasila se i njegova obitelj.

"S obzirom na brojne pozive medija i loše vijesti koje kruže, obavještavamo vas da je naš voljeni Totò u stabilnom stanju i pod stalnim nadzorom liječničkog tima, dan i noć. Budi jak, Totò", napisali su na društvenim mrežama.

Kopirati
Drag cursor here to close