St. Pauli

Nakon Holsteina poznat još jedan novi član Bundeslige

Nogometaši Sankt Paulija pridružili su se Holsteinu iz Kiela kao putnici u prvu njemačku ligu sljedeće sezone.
Sport / Nogomet | 12. 05. 2024. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalni klub iz Hamburga je osigurao jedno od prva dva mjesta koja vode u viši rang domaćom 3-1 (1-0) pobjedom protiv Osnabruecka u pretposljednjem, 33. kolu u nedjelju.

Domaćinima je bio dovoljan i bod za potvrdu povratka u elitu nakon 13 godina, a poveli su već u sedmoj minuti golom Afolayana. Isti je igač povisio na 2-0 u 59. minuti, da bi Hartel zabio za 3-0 u 68.

Konačni rezultat postavio je Kehli u prvoj minuti nadoknade iz kaznenog udarca.

Kolo prije kraja natjecanja u drugoj ligi Sankt Pauli je na vrhu sa 66 bodova, bod manje ima drugi Holstein, dok je treća Fortuna iz Duesseldorfa sa 60 bodova. 

Fortuna je osigurala kvalifikacije za prvu ligu protiv 16. momčadi prve lige s obzirom da ima pet bodova više od četvrtog Hamburger SV-a. Trenutačno je Union Berlin na 16. poziciji Bundeslige.

Što se tiče prve Bundeslige, izvjesno je da se Darmstadt vraća u Zweitu, dok FC Köln, koji je kolo prije kraja na 17. poziciji još uvijek ima nekih teorijskih šansi (imaju 27 bodova).

Na 16. poziciji, koja dakle znači razigravanje s Fortunom, je trenutačno Union Berlin (30 bodova), a 15-plasirani Mainz (32 boda) i 14. Bochum (33) u nekom ludom raspletu također mogu postati kandidati za drugu ligu. 

Što se tiče spomenutih kandidati za ispadanje u drugu ligu, Union Berlin u posljednjem, 34. kolu Bundeslige dočekuje Freiburg, Bochum gostuje kod Werdera, Heidenheim je domaćin Kölnu, dok Wolfsburg dočekuje Mainz.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close