Klub se oglasio

Napadnut trener kadeta Sarajeva i reprezentacije BiH

Napad se dogodio nedaleko od trening kampa u Butmiru, kada je nepoznati napadač presreo vozilo kojim je upravljao mladi trener i tom prilikom je došlo do sudara.
Sport / Nogomet | 04. 09. 2024. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener kadetske ekipe Sarajeva i izbornik U17 reprezentacije BiH, Muhamed Džakmić doživio je prometnu nesreću bez težih ozljeda, no nastala je velika šteta na njegovom automobilu.

Ipak, ne radi se o klasičnoj nezgodi već napadu koji je usmjeren na trenera Akademije FK Sarajevo. Napad se dogodio nedaleko od trening kampa u Butmiru, kada je nepoznati napadač presreo vozilo kojim je upravljao mladi trener i tom prilikom je došlo do sudara. Nakon svega oglasio se i FK Sarajevo, ali ne i NS BIH, iako je Džakmić odnedavno novi izbornik U17 reprezentacije BiH.

"Najoštrije osuđujemo sinoćnji napad na trenera Akademije Sarajeva koji je izvršen na izrazito brutalan način pokušajem insceniranja prometne nesreće. Sarajevo neće dozvoliti da bilo kakvi napadi ili zastrašivanja ćemo raditi profesionalno i osiguravati razvoj mladih igrača isključivo na osnovu njihovog talenta i osobnog zalaganja. Očekujemo da nadležne institucije otkriju i u skladu sa zakonom kazne počinitelje ovog napada", pisalo je u klupskom priopćenju s Koševa.

Kopirati
Drag cursor here to close