Zrinja Željo 0:0

Ništa - ništa u derbiju Plemića i Plavih: Mostarci u dva navrata uzalud tražili penal

Sport / Nogomet | 05. 04. 2017. u 18:24 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U velikom derbiju 2. kola Lige za prvaka lider Zrinjski je u Mostaru pred oko 5.000 gledatelja odigrao bez golova sa Željezničarom i tako zadržao bod prednosti nad rivalom sa Grbavice.

Prvih pola sata igre proteklo je u čvrstoj igri bez izrazitih prilika - bio je to period igre koji je naglasio važnost duela u koji su obje strane ušle oprezno.

Nakon nekoliko blijedih prilika iz prekida, prva smislena akcija viđena je u 33. minuti, kada je Mešanović mekano tukao glavom nakon akcije domaćih po desnoj strani.

Na samom kraju prvog poluvremena bačen je suzavac na tribini s navijačima, no susret nije prekidan, a kako doznajemo nije ni bilo ozljeđenih.

Življe je krenulo drugo poluvrijeme, a opet je Mešanović bio taj koji je zaprijetio - u 58. minuti tukao je s 20 metara, ali je Kjosevski bio na mjestu.

U 77. minuti domaći traže penal nakon kontakta Kerle i Todorovića, ali sudac Valjić nije pokazao na bijelu točku.

Plemići su penal tražili i u 84. minuti na Mešanoviću - opet uzalud, morali su se na kraju zadovoljiti bodom u duelu s direktnim rivalom.

Mešanović je to u sudačkoj nadoknadi mogao promijeniti, ali je iz izgledne situacije tukao neuvjerljivo.

U sljedećem kolu Zrinjski ide u goste Sarajevu.

ZRINJSKI - ŽELJEZNIČAR 0:0

Zrinjski: Pirić, Graovac, Tomić, Barić, Jović, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Katanec, Bilbija.

Željezničar: Kjosevski, S. Stevanović, Marković, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zakarić, Kerla, Zeba, Lendrić, M.Stevanović.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close