Finale Konferencijske lige

Olympiakos za povijest, Viole na popravnom

Stvarnost je takva da Olympiakos prvi put u povijesti igra za jedna europski trofej. I može postati prvi grčki klub koji je osvojio europski naslov.
Sport / Nogomet | 29. 05. 2024. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sportu se stvari nekada razvijaju na krajnje čudan način. Da je netko navijačima Olympiakosa rekao da će nakon domaćeg poraza od Maccabija 1:4 igrati na kraju u finalu na stadionu mrskoga im rivala, vjerojatno bi ga proglasili ludim.

Nitko nije očekivao Olympiakos

Olympiakos koji se nije proslavio posljednjih godina na europskoj sceni. Međutim, lopta je okrugla. Grci su na neutralnom terenu razbili taj Maccabi 6:1, kasnije ih nisu mogli zaustaviti niti Fenerbahçe niti Aston Villa iako su bili favoriti u međusobnim duelima. Stvarnost je takva da Olympiakos prvi put u povijesti igra za jedna europski trofej. I može postati prvi grčki klub koji je osvojio europski naslov.

Grci dolaze u ovo finale nakon desetodnevne pauze i remija 2-2 protiv Panathinaikosa u finalnoj utakmici grčke Super lige.

"Kada sam stigao u Olympiakos, nisam očekivao da možemo dogurati ovako daleko u europskom natjecanju. Skupljao sam informacije o ekipi i polako smo svi počeli vjerovati da možemo izboriti jako dobar rezultat u ligi i u Europi. Veliki nam je svima izvor radosti činjenica da se nalazimo u finalu. Ovo je radost za sve nas u klubu, ali posebno za naše navijače", izjavio ekipe iz Pireja José Luis Mendilibar.

Što je Fiorentina naučila?

Fiorentina je drugu godinu zaredom u finalu, što opet priznat ćete bez obzira na sve nije lako ostvariti. Prošle godine je to bio West Ham, sada Olympiakos. Kroz Konferencijsku ligu vidjeli smo Fiorentinu koja igra dosta otvoreno, ali koja barem kada je u pitanju nokaut faza nikoga nije deklasirala. Maccabi Haifa, Viktoria Plzen, Club Brugge.

Sve je to bilo poprilično tijesno. Protiv Maccabija su napravili preokret u prvoj utakmici, Viktoriju su eliminirali na produžetke, Nzola je pogodio za slavlje u 91. minuti kontra Club Bruggea u prvoj utakmici, dok je Beltrán iskoristio jedanaesterac u 85. minuti druge.

"Ovo je naše drugo uzastopno finale Konferencijske lige. I sada nam je cilj da iskoristimo lekcije koje smo naučili u lanjskom finalu i da poučeni tim iskustvom dođemo do željenog rezultata. Ovo je velika prilika za sve nas da donesemo trofej u Firenzu. Olympiakos je jaka, agresivna ekipa. Ako su u stanju pobijediti Aston Villu doma i u gostima, to znači da imaju veliku kvalitetu. Napadači zabijaju puno pogodaka, igraju jako dobro u kontra napadu. Igramo u njihovom gradu, stoga možete amo zamisliti kakva će nas atmosfera dočekati", naglasio je trener Fiorentine Vincenzo Italiano.

Utakmica se igra na stadionu u Ateni i biće posebno zanimljivo vidjeti kakva će biti atmosfera. Susret počinje u 21 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close