Upoznajte Inter Club d'Escaldes

VIDEO I Ortiz: Velež igra na posjed, stvara stalni pritisak

"Čeka nas teška, komplicirana utakmica, ali vjerujem da smo dovoljno spremni, da možemo odgovoriti našem protivniku večeras. Vjerujem da su moji igrači shvatili što tražim od njih i da su spremni za utakmice na visokoj razini", kaže trener Intera.
Sport / Nogomet | 10. 07. 2024. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež je u ždrijebu za prvog pretkolo Konferencijske lige imao status nenositelja, pa je pomalo iznenađujuće što je za protivnika dobio ekipu Andore, ali jednostavno vremena su takva.

Tri puta prvaci

Za većinu je naravno Inter Club d'Escaldes totalna nepoznanica što je i sam trener Čanadi na pres konferenciji dan prije utakmice priznao. Većina podataka je vezana za one "suhe" brojke i statistiku. Klub je tri puta bio prvak Andore, dva puta osvajač Kupa, četiri puta Superkupa. U Europi su prisutni od sezone 2020/21, uspjeli su pobijediti HB Torshavn (Farski Otoci), La Fioritu (San Marino), Víkingur (Farski Otoci), a u prvoj utakmici prošle sezone i nešto kvalitetniji Hibernian.

Prošle sezone je Inter Club d'Escaldes završio na drugom mjestu, imao je tri boda manje od prvaka, UE Santa Colome. Iz koje su doveli dva igrača. Víctor Alonso i Jilmar Torres prva su Interova ljetna pojačanja za sezonu 24/25. Alonso je centralni stoper, Jilmar lijevi bek koji ima iskustva igranja u trećoj ligi Španjolske.

Napustio ih prvi strijelac

Tu je novo lice Hamza Ryahi, 30-godišnji veznjak iz Maroka koji ima španjolsku putovnicu. Među posljednjima koji je stigao u ekipu je Kolumbijac Camilo Puentes koji pokriva stoperske pozicije, koji je došao iz redova aktualnog prvaka. Važno je reći kako je Inter Club d'Escaldes napustio centralni napadač Abel Argañaraz. On je prošle sezone postigao 15 golova i imao je 10 asistencija. Argentinac karijeru nastavlja u Indoneziji. Uz njega se istakao Domi Berlanga desno krilo s 18 golova i devet asistencija.

Ortiz novi trener

Ipak, najvažniji podatak vezan je za novog čovjeka na klupi. Felip Ortiz je trener rođen u Lleidi, dugo vremena je radio u B ekipi Barcelone s puno poznatijim Sergijom Barjuanom. Posljednju sezonu proveo je u Saudijskoj Arabiji kao pomoćnik Vincentea Morena na klupi Al-Shababa. Prije dolaska u Sarajevo, ekipa je trenirala u kampu omladinskog pogona Barcelone, posljednju provjeru je imala protiv Maccabija iz Haife (1:3). U toj utakmici od četiri gola, tri su postignuta iz jedanaesterca. Maccabi je u finišu prvog dijela stigao do prednosti 2:0.

"Već smo dvadeset dana u pripremama za ovu utakmicu i jedva čekamo početak. Čeka nas teška, komplicirana utakmica, ali vjerujem da smo dovoljno spremni, da možemo odgovoriti našem protivniku večeras. Vjerujem da su moji igrači shvatili što tražim od njih i da su spremni za utakmice na visokoj razini. Velež je ekipa koja voli posjed lopte, koja stvara stalni pritisak, ako im se želimo suprotstaviti na najbolji način, moramo biti maksimalno koncentrirani svih devedeset minuta", reći će u najavi utakmice Felip Ortiz.

Podsjetimo, utakmica se igra u srijedu 10. srpnja s početkom u 20:00 sati.

Video: Jedan od posljednjih treninga Intera 
Kopirati
Drag cursor here to close