Prvo kolo kvalifikacija

Velež prvi otvara novu sezonu, sudi mu neiskusni danski sudac

FK Velež će u srijedu na sarajevskoj Grbavici igrati protiv Inter Escaldesa iz Andore.
Sport / Nogomet | 08. 07. 2024. u 13:08 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klupska sezona još je u živom sjećanju, a ovog tjedna kreće nova. Kvalifikacije za Uefina natjecanja tradicionalno su prve službene utakmice za naše klubove, pa će ovog tjedna u akciju tri bh. kluba.

Prvi će sezonu otvoriti mostarski Velež koji nastupa u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. U svom trećem poslijeratnom izlazu u Europu Velež će na startu igrati protiv Inter Escaldesa iz Andore.

Utakmica će se igrati na sarajevskoj Grbavici, budući da stadion Rođeni još uvijek nije dobio Uefinu licencu. Susret se igra u srijedu i to na Veležov zahtjev zbog Dana žalosti u BiH, a poznata su i službena lica.

Utakmicu će suditi Jacob Karlsen, mladi 27-godišnji danski sudac koji nema previše iskustva na međunarodnoj sceni. Prošle sezone uglavnom je sudio utakmice mladih reprezentacija, a pomagat će mu sunarodnjaci Jesper Dahl i Martin Markus.

U četvrtak će u istom natjecanju igrati Sarajevo koje u 17 sati gostuje u dalekom Aktobeu u Kazahstanu. Istog dana kada i Velež igrat će i prvak BiH Borac. Njihova utakmica igra se u srijedu u 21 sat u Banja Luci, a susret protiv albanskog prvaka Egnatije sudit će Poljak Daniel Stefanski.

Kopirati
Drag cursor here to close