Pojačanje

Tino Blaž Lauš novi nogometaš FK Veleža

U sezoni u kojoj je nastupao za Velež, Lauš je zabilježio 17 nastupa u kojima je postigao jedan gol, te upisao pet asistencija.
Sport / Nogomet | 06. 07. 2024. u 13:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Tino Blaž Lauš 

Fudbalski klub (FK) Velež Mostar u subotu je u prostorijama stadiona "Rođeni" u prisustvu direktora Kluba Denisa Zvonića potpisao ugovor s Tinom Blažem Laušom koji će ovog ofanzivnog nogometaša vezati za Rođene do ljeta 2026. godine.

"Najvjernijim navijačima Rođenih sigurno da Lauš nije nepoznat igrač s obzirom na to da je u sezoni 2022/23. već nosio crveni dres. Ono što je karakteristika ovog mladog nogometaša je srčanost i požrtvovanost i sigurni smo da upravo takvog Lauša možemo očekivati u sezoni koja je ispred nas", ističu iz Kluba.

U spomenutoj sezoni u kojoj je nastupao za Velež, Lauš je zabilježio 17 nastupa u kojima je postigao jedan gol, te upisao pet asistencija.

Tino Blaž Lauš rođen je 17. ožujka 2001. godine u Splitu. Osim Veleža, ovaj 23-godišnjak igrao je za Istru, Koper, Posušje te matični Hajduk iz kojeg je došao u redove "Rođenih".

"Prvi motiv je svakako taj što sam ovdje proveo najbolji dio svoje karijere, a drugi motiv je što je klub i prije bio dobar, a sada je još i više napredovao i ide u jako dobrom i pozitivnom smjeru. Ambicije su dosta velike i to mi se jako sviđa. Velež ima jako dobru prošlost, ali ono što me jako raduje su dobri i visoki ciljevi za budućnost", kazao je Lauš.

Ističe da se fizički jako dobro osjeća, te da je spreman za nadolazeće izazove.

Prvi službeni duel Velež će imati 10. srpnja, kada u okviru prvog pretkola UEFA Europa Konferencijske lige na Grbavici dočekuje predstavnika Andore Inter Club d'Escaldas.

"Svakako da treba ići utakmicu po utakmicu i biti jako oprezan, ali je prolaz prvog pretkola nešto što se od nas očekuje. Želimo što je moguće duže trajati u Europi i mislim da se može napraviti jako lijepa priča. Nas nije lako pobijediti pred našim navijačima, a u gostujućim mečevima svakako ćemo se boriti do posljednje sekunde", kazao je Lauš.

Ovaj nogometaš već se priključio svojim suigračima na Kupresu gdje obavljaju glavni dio priprema za nadolazeću sezonu.

"Jedva čekam vidjeti svoje suigrače koje sam poznavao od ranije, ali i upoznam nove momke. Također želim poručiti kako jedva čekam zaigrati pred pravom publikom, pred našim vjernim navijačima koji su uvijek bili naš dvanaesti igrač", istaknuo je Lauš.

Kopirati
Drag cursor here to close