Bundesliga

VIDEO | Poraz Borussije Dortmund u Belinu, Bayeru samo bod protiv Kiela

Za iznenađenja su se u subotnjem programu 6. kola Bundeslige pobrinuli Union Berlin i Kiel. Berlinski klub svladao je Borussiju Dortmund 2-1, dok je Holstein na gostovanju kod favoriziranog Bayera remizirao 2-2.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2024. u 17:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni njemački prvak Bayer Leverkusen igrao je u subotu prvenstvenu utakmicu na svom terenu protiv Holstein Kiela, očekujući sigurna tri boda, a dogodila se prava senzacija i to zahvaljujući bh. reprezentativcu Arminu Gigoviću.

Leverkusen je fantastično otvorio utakmicu pred svojim navijačima i ništa nije slutilo da će se prvak Njemačke na kraju grčevito boriti za krajnji ishod.

Domaći su poveli već u četvrtoj minuti golom Bonifacea, a samo četiri minute kasnije Hofmann je pogodio za 2:0.

Leverkusen je i u 26. minuti zabio gol, ali ovaj put pogodak Bonifacea opravdano je ponišen zbog zaleđa.

U samom finišu prvog dijela Kiel se vratio u igru. Gosti su u četvrtoj minuti nadoknade postigli pogodak za 2:1 preko Geschwilla kojeg je uposlio Holtby.

No, pravi šok za navijače Leverkusena uslijedio je sredinom drugoga dijela, jer je Kiel poravnao na 2:2.

Bh. reprezentativac Armin Gigović je ukrao jednu loptu domaćem timu na 30-tak metara od gola i napravio pravi slalom, prošavši nekoliko domaćih igrača, a potom ga je Frimpong rušio i to je bio penal za goste.

Odgovornost za udarac s bijele točke preuzeo je Arp koji je sigurno pogodio za 2:2 i veliko slavlje gostujućih navijača. 

Video: Bayer 04 Leverkusen - Holstein Kiel 2-2

Leverkusen je do kraja svim silama pokušao da dođe do gola i pobjede, ali je na kraju ostalo 2:2 i to je za Kiel zaista ogroman bod, drugi u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali su i dalje bez pobjede.  

Četiri dana nakon gala pobjede od 7-1 u Ligi prvaka protiv Celtic Glasgowa, Borussia Dortmund doživjela je poraz u njemačkoj Bundesligi. Dortmund je u subotu izgubio 2-1 na gostovanju kod Union Berlina i nakon šest kola ima samo deset bodova.

Union je poveo zahvaljujući jedanaestercu Kevina Vogta (26.), a Yorbe Vertessen je malo prije poluvremena povisio na 2-0. Nakon odmora Crno-žuti su se bolje snašli, ali više od gola Juliana Ryersona (62.) nisu mogli.

Golove POGLEDATI OVDJE

Wolfsburg je u Bochumu slavio 3-1, dok je Werder Bremen kod kuće izgubio 0-1 od Freiburga.

Tomas i Wind (2) bili su strijelci za Wolfsburg, dok je jedini pogodak za Bochum postigao Boadu. Gol za tri boda Freibura postigao je Doan.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close