Redsi prvi na tabeli

Liverpool osvojio tri boda, izgubio golmana Alissona

Alisson je igru morao napustiti u 80. minuti, zamijenio ga je Čeh Vítězslav Jaroš koji je također u preostalom periodu koliko je ostao na terenu dao svoj doprinos trijumfu Redsa.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2024. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liverpool jeste osvojio očekivana tri boda protiv Crystal Palacea, ali tri boda koja je skupo platio. Ozlijedio se golman Alisson Becker koji je morao napustiti teren deset minuta prije kraja. Nakon ranog gola Jote, već u sedmoj minuti, činilo se kako bi Liverpool ovu utakmicu trebao iskontrolirati do samog kraja.

Međutim, u drugom dijelu su gosti imali velikih problema. Nketiah, Eze, Sarr su učinili sve kako bi savladali Beckera, međutim nisu uspjeli. Gol Jote je došao nakon prilično jednostavne akcije, dok je najbolju priliku za domaću ekipu u sudačkoj nadoknadi prvog dijela imao Ismail Sarr.

U situaciji jedan na jedan, sjajno je reagirao Becker. Imao je i Henderson na golu domaćih nekoliko dobrih reakcija. Alisson je igru morao napustiti u 80. minuti, zamijenio ga je Čeh Vítězslav Jaroš koji je također u preostalom periodu koliko je ostao na terenu dao svoj doprinos trijumfu Redsa. Liverpool je na prvom mjestu i tu će ostati nakon ovog kola.

Kopirati
Drag cursor here to close