Potop na King Power stadionu

VIDEO I Liverpool siguran, dva gola Luisa Diaza

Prve bodove u novoj sezoni osvojili su Everton i Southampton. Everton je odigrao 1:1 na gostovanju kod Leicester Cityja, a Southampton je protiv Ipswich ostao bez dva boda u petoj minuti nadoknade.
Sport / Nogomet | 21. 09. 2024. u 19:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luis Diaz je zabio dva puta, kako bi se Liverpool što prije vratio na pobjedničke staze. Podsjećamo, ekipa Arnea Slota, poražena 1:0 od Nottingham Foresta prošlog vikenda, ali danas Bournemouth nije imao šanse.

Jeste, malo na početku kada je Antoine Semenya pogodio, ali je njegov gol poništen zbog offsidea. Redsi su odgovorili na nemilosrdan način. Diaz je u dva napada zaredom strijelac, prvo u 26. minuti nakon lopte Konaté, a potom i na asistenciju Alexander-Arnolda. Sve je bilo gotovo nakon lijepog gola Núñeza u 37. minuti. Núñez je danas prvi put bio starter od travnja mjeseca.

Tottenham je u ranoj fazi utakmice upao u velike probleme. Gosti su poveli nakon samo 23 sekunde kada je Bryan Mbeumo sjajnim volejem pogodio nakon ubačaja Keanea Lewis-Pottera. Srećom po Postecogloua, Tottenham je stigao do gola u osmoj minuti. James Maddison je šutirao s vrha kaznenog prostora, Solanke je hladnokrvno ubacio odbijenu loptu. Bio je to napadačev prvi gol otkako je ljetos otišao iz Bournemoutha za 65 milijuna funti.

Vrlo dobru formu 20 minuta kasnije potvrdio je Brennan Johnsona koji je sjajno šutirao u 28. minuti utakmice. Brentford je možda i oštećen kada je golman Tottenhama Vicario igrao rukom van kaznenog prostora. Međutim, sudac John Brooks nije imao isto viđenje situacije kao igrači Brentford. Potvrda trijumfa Tottenhama je stigla u 85. minuti, nakon još jednog nesebičnog dodavanja, Sona za Maddisona u kontri.

Istim rezultatom je završila utakmica Fulhama i Newcastle Uniteda. Gosti jesu prvi zatresli mrežu, ali je gol Joelintona poništen zbog offsidea. Samo 44 sekunde poslije, Fulham je vodio. Jiménez je bio strijelac u petoj minuti za 1:0. Do poluvremena je Fulham već imao 2:0 zahvaljujući Smith Roweu. Newcastle, koji je imao samo jedan udarac prema golu u prvom poluvremenu, smanjio je preko Harveyja Barnesa unutar 28 sekundi nastavka. Newcastle je tražio gol za 2:2, ali je Fulham izdržao. Na kraju je očajno izbacivanje kapetana Newcastlea Bruna Guimaraesa kaznio Reiss Nelson.

Video: Fulham - Newcastle 

Do 12 bodova došla je i Aston Villa koja je preokretom u Birminghamu svladala Wolverhampton Wandererse s 3:1. Gosti su poveli u 25. minuti golom Matheusa Cunhe, a momčad Unaija Emeryja je do preokreta došla u završnoj četvrtini utakmice. Ollie Watkins je pokrenuo preokret golom za 1:1 u 73. minuti, a dovršili su da Ezri Konsa (88) i Jhon Duran (90+4).

Prve bodove u novoj sezoni osvojili su Everton i Southampton. Everton je odigrao 1:1 na gostovanju kod Leicester Cityja, a Southampton je protiv Ipswich Towna do pete minute sučevog dodatka imao pobjedu u džepu golom Tylera Diblinga (5), da bi gostima bod donio Sam Morsy. Utakmicu između Leicestera i Evertona obilježila je izuzetno jaka kiša.

Video: Leicester - Everton 

.

Kopirati
Drag cursor here to close