Arsenal slavio u derbiju

VIDEO I Prekid opet koban po Tottenham, Gabriel presudio

Na kraju je trenutak odluke došao u 64. minuti. Korner je izveo Saka, Gabriel je ostao sam i glavom zakucao loptu u mrežu.
Sport / Nogomet | 15. 09. 2024. u 17:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao da igrači Angea Postecogloua nisu naučili ništa iz poraza prošle sezone. Tada su prekidi bili kobni po Tottenham, baš kao što su i danas. Kad je Arsenal posljednji put slavio na stadionu Tottenhama, u travnju mjesecu, golovi su došli nakon kornera. I danas je jedan jedini došao nakon kornera. 

Bila je to poprilično nezanimljiva utakmica, taktičko nadmudrivanje bez puno prilika. Na kraju je trenutak odluke došao u 64. minuti. Korner je izveo Saka, Gabriel je ostao sam i glavom zakucao loptu u mrežu. 

U prvom je poluvremenu je izjednačen rekord dodijeljenih žutih kartona. Sudac Gillett čak je sedam puta pisao u svoju bilježnicu, pet su opomena zaradili domaći igrači, dva puta su "požutjeli" gosti. Tako je nastavljen "festival" žutih kartona na Otoku, s obzirom da je na jučerašnjoj utakmici Bournemoutha i Chelseaja dodijeljeno najviše kartona u povijesti, njih čak 14.

Ovaj derbi sjevernog Londona nije mogao proći i bez varnica na terenu. Do gužve je došlo u 37. minuti. Nakon što je Jurrien Timber u jednom duelu srušio Pedra Porra, uslijedio je opći kaos. Golman Spursa Guglielmo Vicario unio se u lice igraču Arsenala, Nizozemac mu je ‘odgovorio‘ zgrabivši ga za dres, a ubrzo su se u prostoru od svega dva metra skupili gotovo svi igrači na terenu. Izgledalo je da bi stvar svakog sekunda mogla eskalirati, no sve se srećom primirilo, a s žutim kartonom su iz meteža izašli tek dvojica aktera koja su i započela sukob.

Video: Tottenham - Arsenal 

Trijumf Arsenala svakako ima težinu jer Arteta nije mogao da računa na Declana Ricea, Merina, Calafiorija, Ødegaarda, Tomiyasua, Zinchenka. Tottenham je u prvenstvo ušao poprilično skromno, u četiri utakmice je osvojio četiri boda. Arsenal je nakon današnjeg trijumfa na drugom mjestu s deset osvojenih bodova, dva manje od Manchester Cityja.

Kopirati
Drag cursor here to close