Namjera ili kiks?

Portugalci umjesto HNS-ovog grba postavili grb Dinama s petokrakom!?

Portugalska SporTV iznenadila je sve svojim grafičkim odabirom prilikom najave utakmice. Umjesto HNS-ova grba, Portugalci su u najavi prikazali Dinamov grb sa zvijezdom. Nije jasno jesu li time htjeli nešto poručiti ili je riječ o pogrešci.
Sport / Nogomet | 09. 06. 2024. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot/SporTV / Dinamov grb s petokrakom umjesto HNS-ova službenog grba

U posljednjem pripremnom susretu uoči EURO-a u Njemačkoj, hrvatska nogometna reprezentacija je u Oeirasu pored Lisabona pobijedila Portugal sa 2-1 ostvarivši prvu pobjedu protiv ovog suparnika u osam odigranih susreta.

Strijelci za prvu pobjedu Hrvatske nad Portugalom u povijesti bili su Luka Modrić iz jedanaesterca te Ante Budimir. Za domaće je zabio Diogo Jota.

Portugalska SporTV iznenadila je sve svojim grafičkim odabirom prilikom najave utakmice. Umjesto HNS-ova grba, Portugalci su u najavi prikazali Dinamov grb sa zvijezdom petokrakom. 

Nije jasno jesu li time htjeli nešto poručiti ili je riječ o pogrešci, prenose hrvatski mediji.

Pretpostavlja se da su možda htjeli istaknuti važnost Dinamove nogometne škole, koja je dala mnoge igrače za reprezentaciju, ali potpuno su pogriješili pri odabiru grba.

Ukoliko su htjeli naglasiti utjecaj Dinamove škole nogometa, od koje višestruko profitira i reprezentacija, onda ima nekog smisla.

Naime, hrvatske zvijezde iz sadašnje ekipe Vatrenih, poput Dominika Livakovića, Andreja Kramarića, Joška Gvardiola, Marcela Brozovića, Matea Kovačića i Luke Modrića, bivši su Dinamovi igrači, koji su prošli njegovu školu nogometa. 

Kroz redove Dinama reputaciju su stekli i Domagoj Vida, Lovro Majer, Bruno Petković, Luka Ivanušec, Josip Šutalo, Martin Baturina, Marko Pjaca i Borna Sosa.

Video: Portugal vs Croatia (1-2) | All Goals & Extended Highlights 
Kopirati
Drag cursor here to close