Vitoria uvjerljiva

Portugalska Vitoria razbila Zrinjski i zaključila Mostarcima europsku priču

Vitoria iz Guimaraesa s ukupnih 7:0 bila je više nego uvjerljiva protiv mostarskog Zrinjskog i Plemićima je tako zatvorila vrata Europe.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2024. u 21:55 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski HŠK Zrinjski uspio je proći dvije prepreke u Europi i doći do play-offa Konferencijske lige, ali dalje od portugalske Vitorije jednostavno nije mogao. Vitoria iz Guimaraesa prejaka je ekipa za jednu od najboljih bh. ekipa, a to je potvrdila s dvije glatke pobjede, 3:0 i 4:0.

Vitoria je prolaz u skupine praktično osigurala u prvoj utakmici kada je slavila s 3:0, a u uzvratu je bila još uvjerljivija. Pobjedu je zacementirala s 3:0 u prvom dijelu, a u drugom je postigla još jedan gol, prelijep pogodak Cunhe, te zasluženo ide dalje.

Mario Ivanković u drugi dio ušao je s tri izmjene, ostavivši u svlačionici Kiša, Mlinara i tragičara Hrvoja Bariića koji je, budući da je bio "krivac" za sva tri gola, nažalost dobio zvižduke domaćih navijača.

Bljesak.info / Hrvoje Barišić (u skoku) tragičar susreta
 
Ipak su opet prvu priliku imali gosti, a udarac Silve obranio je Marić, a vratar Zrinjski morao se pomučiti i u 53. minuti nakon udarca Cesara.
 
Nakon toga gledali smo duh period praznog hoda, jer Zrinjski je bio nemoćan probiti portugalski zid, a Vitoria kao da se zadovoljila vodstvom, no u 71. minuti dogodio se najljepši trenutak utakmice.
 
Gustavo Da Silva Cunha, koji je ušao u igru nekoliko minuta ranije, primio je loptu na prsa na nekih 30 metara od gola Zrinjskog i poslao projektil u mrežu domaćih. Bilo je to 4:0, a i domaći navijači ustali su i zapljeskali ovakvom pogotku.
 
Zrinjski se tako s dva uvjerljiva poraza oprostio od Europe za ovu sezonu, a u nastavku ga čeka borba za titulu, jer očito je da jedino nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka garantira duži život u Europi.
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close