Urugvajski nogomet zavijen u crno

Preminuo igrač Nacionala Juan Izquierdo

"Južnoamerički nogomet je u žalosti", rekao je Alejandro Dominguez, predsjednik upravnog tijela južnoameričkog nogometa CONMEBOL.
Sport / Nogomet | 28. 08. 2024. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igrač Nacionala Juan Izquierdo koji je nedavno doživio srčani zastoj na utakmici Copa Libertadoresa, preminuo je. Klub je ovu vijest potvrdio preko svojih službenih kanala. Izquierdo se srušio u 84. minuti susreta protiv Sao Paula u Brazilu, nakon što su mu liječnici pružili prvu pomoć na terenu, hitno je prevezen u lokalnu bolnicu.

Nacional je na društvenim mrežama objavio da je Izquierdo stabilan i da je pod sedativima na bolničkom odjelu intenzivne njege, gdje će biti "na promatranju najmanje sljedeća 72 sata". Nažalost, tjedan dana kasnije je stigla informacija kako je Juan preminuo.

Bolnica je priopćila da je Izquierdo umro od posljedica moždane smrti nakon kardiopulmonalnog zastoja povezanog sa srčanom aritmijom.

"Južnoamerički nogomet je u žalosti", rekao je Alejandro Dominguez, predsjednik upravnog tijela južnoameričkog nogometa CONMEBOL.

Predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ednaldo Rodrigues rekao je da će se minutom šutnje odati počast na svakoj utakmici koju savez organizira u srijedu.

Kopirati
Drag cursor here to close