Svi danas igraju!

Raja iz restorana i klub iz mjesta s manje od 1000 stanovnika

Klub s Gibraltara ima zanimljivo ime, a dobio ga je po lokalnom restoranu (Bruno's Bar & Restaurant) gdje se okupljalo zanimljivo društvance.
Sport / Nogomet | 19. 07. 2024. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako danas stvari izgledaju u europskom nogometu. Tako da su plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige izborili predstavnici Andore, Inter Club d'Escaldes (o kojem je sve napisano), ali i po prvi put ekipe Bruno's Magpies (Gibraltar) i La Fiorita (San Marino).

Bruno's Magpies je eliminirao u dva susreta Derry City iz Sjeverne Irske. U prvoj utakmici je bilo 2:0, u drugoj su se igrali produžeci, na kraju je presudio gol Evana Francisa De Hare iz 111. minute. Klub s Gibraltara ima zanimljivo ime, a dobio ga je po lokalnom restoranu (Bruno's Bar & Restaurant) gdje se okupljalo zanimljivo društvance.

Osnovani su 2013. godine, izabrali su crno bijele dresove jer je njihov prvi trener Mick Embleton navijao za Newcastle. Danas ih vodi
Nathan Rooney. I ovdje imamo šareno igračko društvo. Uz devet domaćih igrača, tu je šest Španjolaca, tu su tri Argentinca, dva Engleza, Velšanina, Brazilca i Meksikanca.

Svoju priliku je iskoristila ekipa La Fiorete iz San Marina. Oni su eliminirali Isloch iz Bjelorusije nakon izvođenja penala. I po prvi put su prošli i drugi krug nekog europskog klupskog takmičenja. Ovaj klub je ipak stariji od društva s Gibraltara, ali zato iz gradića Montegiardina koji prema zadnjem popisu ima 967 stanovnika.

La Fioreta svoje utakmice igra na stadionu Igor Crescentini čiji je kapacitet 500 gledalaca. Jedni su za nagradu dobili Kopenhagen, drugi Vitóriju de Guimarães

Kopirati
Drag cursor here to close