Izbornik Austrije

Ralf Rangnick: Nije nezamislivo da zapanjimo kontinent i osvojimo Euro

Rangnick je rekao da zapanjujuća forma Španjolske, koja je u nedjelju porazila Gruziju s 4-1 i nastavila sa svojim savršenim rekordom na turniru, pokazuje standarde koje Austrija mora dostići.
Sport / Nogomet | 01. 07. 2024. u 20:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik Austrije Ralf Rangnick rekao je kako nije nezamislivo da bi njegova ekipa mogla zapanjiti kontinent i osvojiti Euro 2024, ali je oprezan zbog prijetnje koju predstavlja Turska u utakmici osmine finala u utorak.

Pod bivšim trenerom Manchester Uniteda Rangnickom, sreća Austrije se promijenila u posljednje dvije godine.

Zapanjujuća forma Španjolske

Pobijedili su u skupini u kojoj su se nalazile Francuska i Nizozemska kako bi došli do nokaut faze u Njemačkoj i sada su usmjereni na prvo četvrtfinale Eura ikada.

Prođe li dalje, Austrija također ima dobar ždrijeb do finala.

Uzvrat s Nizozemskom, koju su pobijedili 3-2 u grupnoj fazi, ili Rumunjsku čekali bi u četvrtfinalu prije nego što bi se suočili s Engleskom ili Švicarskom u posljednja četiri.

Međutim, Rangnick je rekao da zapanjujuća forma Španjolske, koja je u nedjelju porazila Gruziju s 4-1 i nastavila sa svojim savršenim rekordom na turniru, pokazuje standarde koje Austrija mora dostići.

"Mi smo realni"

"Rekao sam na početku turnira da nije nemoguće postati prvak ili doći do finala", rekao je Rangnick na konferenciji za novinare prije utakmice u ponedjeljak.

"Ali morate pogledati Španjolsku. Ovo je ekipa s nevjerojatnim pojedinačnim igračima, ali koji također igraju na nevjerojatno visokoj tehničkoj razini. Mi smo realni. Postoji samo jedan način da stignemo što dalje, a to je da se pobrinemo za sljedeću utakmicu. Ova nam je filozofija pomogla da danas stignemo u Leipzig i to je jedini način da stignemo dalje na turniru", naveo je.

Bivši trener i sportski direktor RB Leipziga, Rangnick i mnogi njegovi igrači bit će u poznatom okruženju zbog svojih veza s bundesligaškim klubom.

Međutim, oni su spremni suočiti se s neprijateljskom publikom s ogromnom populacijom turskih iseljenika u Njemačkoj koji brojno podržavaju svoju naciju tokom turnira.

"Turska je momčad koja će igrati s puno emocija pa nam je potrebna najveća razina energije za naš način igre", dodao je Rangnick.

Kopirati
Drag cursor here to close