Kiša golova u Razgradu i Enschedeu

RB Salzburg prošao dalje, kao i Qarabag koji u play-offu ide na Dinamo

U kvalifikacijama za Ligu prvaka na stadionu De Grolsch Veste u Enschede su domaći Twente i RB Salzburg odigrali 3-3, čime je austrijski sastav obranio 2-1 iz prve utakmice.
Sport / Nogomet | 13. 08. 2024. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajan dvoboj u kvalifikacijama za Ligu prvaka odigran je na stadionu De Grolsch Veste u Enschede gdje su Twente i RB Salzburg odigrali 3-3, čime je austrijski sastav obranio 2-1 iz prve utakmice.

Gosti su imali 2-0 i 3-1, ali je Twente izjednačio na 3-3 i u samoj završnici lovio četvrti gol i produžetak, no austrijski sastav se obranio.

Maurits Kjaergaard je doveo Salzburg u vodstvo u 17. minuti, a osam minuta kasnije Dorgeles Nene je zabio za 2-0, da bi Mees Hilgers u 43. smanjio na 2-1.

Već u prvoj minuti nastavka Moussa Yeo je vratio Austrijance na +2, no u 64. je Alec van Hoorenbeeck smanjio na 2-3. Salzburg je u 73. minuti mogao zabiti i četvrti gol, ali Kjaergaard nije realizirao kazneni udarac.

U 87. minuti je Sem Steijn izjednačio na 3-3 produživši nadu domaćinu, ali do kraja susreta više nije bilo golova. Amar Dedić je igrao svih 90 minuta, a Roko Šimić nije nastupio za austrijski sastav.

APOEL i Slovan iz Bratislave su odigrali bez golova, pa je slovački sastav obranio dva gola prednosti iz prve utakmice. 

Protivnika u play-offu Lige prvaka doznao je i zagrebački Dinamo nakon što je Qarabaga u 3. pretkolu izbacio Ludogorec - u zaista ludoj utakmici.

Naime, premda je u prvom susretu u Bakuu izgubio sa 2-1, Qarabag je u uzvratu nakon produžetaka teško porazio bugarskog prvaka sa čak 7-2.

Gosti su poveli već u sedmoj minuti golom Juninha. Međutim, domaćin je s dva gola Kwadwa Duaha (13, 23-11m) okrenuo rezultat.

Kada se već činilo da će Ludogorec na odmor s golom prednosti, Qarabag je u nadoknadi zabio čak dva gola. Yassine Benzia je izjednačio u 45. minuti iz kaznenog udarca, a četiri minute kasnije je asistirao Patricku Andradeu sa vodstvo 3-2.

Do kraja više nije bilo golova pa je dvoboj otišao u produžetke u kojima je prvak Azerbajdžana bio sjajan.

Korak bliže slavlju gosti su stigli u 93. minuti kada je Tural Bajramov pogodio za 4-2, a sve dvojbe su razriješene nakon što je Redon Xhixhan pogodio za 5-2.

Andrade svojim drugim golom na utakmici u 112. minuti povisio na 6-2, a za konačnih 7-2 zabio je Benzia u 118. minuti.

Qarabag je u zadnjih 11 godina čak u 10 navrata bio prvak Azerbajdžana, a od 2014. kontinuirano sudjeluje u grupnim fazama europskih nadmetanja.

Jednom je bio sudionik Lige prvaka, osam puta je nastupio u skupinama Europske lige, a jednom u Konferencijskoj ligi.

U susretu play-offa Dinamo će u prvom dvoboju, 20. kolovoza, biti domaćini, a uzvrat je 28. kolovoza u Azerbajdžanu. 

U play-off su se također plasirali Bodo/Glimt (Nor) kojem je protivnik u play offu Crvena Zvezda, zatim Midstjylland (Den), Sparta Prag (Cze), Slavia Prag (Cze) i Dynamo Kiev (Ukr).

Parovi play-off runde (prvaci)

Young Boys (ŠVI) – Galatasaray (TUR)

Dinamo Zagreb (HRV) – Qarabag (AZE)

Midtjylland (DAN) – Slovan Bratislava (SVK)

Bodo Glimt (NOR) – Crvena zvezda (SRB)

Malmo (ŠVE) – Sparta Prag (ČEŠ)

Parovi play-off runde (neprvaci)

Lille (FRA) – Slavia Prag (ČEŠ)

Dynamo Kijev (UKR) – Salzburg (AUT)

Kopirati
Drag cursor here to close