Velikih 15 titula

Real proslavio naslov prvaka Europe pred tisućama navijača

Nogometaši Real Madrida, među kojima i Luka Modrić, proslavili su u nedjelju naslov prvaka Europe pred više desetaka tisuća navijača u Madridu.
Sport / Nogomet | 02. 06. 2024. u 23:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Šampioni, šampioni!", skandirali su navijači na glavnom trgu Puerta del Sol pogleda usmjerenih prema zgradi regionalne vlade.

Na balkon zgrade izašli su igrači predvođeni kapetanom Nachom Fernandezom te im pokazali osvojeni pehar Lige prvaka.

Real Madrid je u subotu navečer pobijedio s 2-0 Borussiju Dortmund u finalu odigranom u Londonu.

Hvala vam na podršci ove sezone, rekao je Dani Carvajal koji je zabio vodeći gol u 74. minuti. - Ove sezone smo bili poraženi u samo dvije utakmice, a fantastična sezona je kulminirala jučer, dodao je.

Igrači Real Madrida, koji su prethodno osvojili španjolsko prvenstvo i Superkup, imali su primanja kod madridskog nadbiskupa, regionalne predsjednice i gradonačelnika Madrida.

Branič Nacho Fernandez i dokapetan ekipe Modrić došli su u subotu do 26. trofeja s "kraljevskim klubom", čime su postali najtrofejniji igrači u 122 godine dugoj povijesti kluba. 

"Real Madrid je klub mog života, ovdje se osjećam kao doma...", rekao je Modrić novinarima nakon završetka utakmice na Wembleyu.

"Puno puta sam rekao da bih volio ovdje završiti karijeru, da bi mi to bio san, pa se nadam da će se to i ostvariti", dodao je Luka.

Madridski gradonačelnik Jose Luis Martinez-Almeida napomenuo je kako je uistinu čudesno imati šest naslova prvaka Europe u zadnjih deset godina, a to su od igrača Reala postigli Modrić, Nacho, Carvajal i Kroos.

Dok je on čestitao pobjednicima, ispred zgrade gradske vijećnice čekale su također tisuće razdraganih navijača, javlja Hina.

Na tamošnjoj Plazi de Cibeles madridski Real tradicionalno slavi naslove s navijačima. Mnogi su došli vidjeti kako kapetan Nacho veže Realovu maramu oko vrata rimske božice plodnosti, čiji se kip nalazi u fontani na trgu. To je ritual koji se odvija ondje desetljećima.

Nakon obavljenog rituala, igrači su otišli na stadion Santiago Bernabeu, gdje su nastavili slavlje s navijačima. 

Kopirati
Drag cursor here to close