Realovi napadači ne pomažu obrani, Ancelotti ljut

Real nije dobro krenuo u novu sezonu La Lige. Na gostovanju kod Mallorce bilo je 1:1 iako su Madriđani vodili nakon prvih 45 minuta. Nakon utakmice očekivano nezadovoljan bio je trener Carlo Ancelotti.
Sport / Nogomet | 19. 08. 2024. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Mogli smo i izgubiti jer nismo imali balansa. Nije to bila naša dobra utakmica. Izrazito smo napadačka momčad i obrambeni balans je fundamentalan", rekao je Ancelotti.

Što se točno dogodilo? Napadački trojac Vinicius - Mabppe - Rodrygo nije radio svoj dio posla kada Real nije bio u posjedu. Danas svi ili gotovo svi moraju igrati obranu, a kada to ne rade trojica, onda je ostatak momčadi izložen.

Mallorca je bila apsolutno ravnopravan protivnik i lako je dolazila do gola gostiju.

"Defenzivno smo bili loši. Teško smo vraćali loptu, nismo radili pritisak nakon gubitka lopte. Moji igrači nisu razumjeli koliko je to važno. Mallorca je odigrala odličnu utakmicu i bili su bolji, remi je zaslužen", kazao je strateg Kraljevskog kluba, prenosi Gol.hr. 

Madridski mediji objavili su i razgovor Bellinghama, Mbappea i Viniciusa s pauze između dva dijela. Englez je svojim igračima rekao da moraju zabiti jer je stalno trčati u obranu "je*eno teško".

Bellingham više nije u napadu kao prošle sezone i sad čini dio veznog reda.

Mbappe je pak govorio kako moraju promijeniti pozicije. Pitanje o pozicijama Mbappea i Viniciusa Ancelotti je dobio pred medijima.

Čini se da nema jasne podjele iako je Vinicius nominalno krenuo na lijevom krilu, a Mabppe u špici.

"Mogu mijenjati pozicije s vremena na vrijeme. Glavno je da lijevo budu ili jedan ili drugi. Ovisno kako sami osjete". 

Kopirati
Drag cursor here to close