Southgate povukao prvi potez

Rice: Razočaran sam, Grealish i Maddison su moji najbolji prijatelji

Grealish je ove sezone u Cityju igrao promjenjivo, te je tako u startu bilo upitno hoće li izboriti konačan put na avion za Euro.
Sport / Nogomet | 07. 06. 2024. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Englezi kao Englezi. U svom stilu dolaze na Europsko prvenstvo. Njihov izbornik Gareth Southgate je "krivac". Jack Grealish, zvijezda Manchester Cityja, neće nastupiti na nadolazećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Engleski The Telegraph otkriva kako su njegovi suigrači u reprezentaciji bili šokirani odlukom, toliko čak da je jedan stariji član momčadi nasamo tražio objašnjenje od Southgatea. Declan Rice je također dao svoje mišljenje, izostavljanje Grealisha i Jamesa Maddisona je igrača Arsenala poprilično pogodilo.

"Teško mi je, njih dvojica su mi najbolji prijatelji u reprezentaciji, s njima provodim najviše vremena. Nije prijatno vidjeti da oni ostaju, mi da putujemo u Njemačku. Oni su ostali pozitivni do kraja, ali je sigurno da su obojica razočarani. "

Grealish je ove sezone u Cityju igrao promjenjivo, te je tako u startu bilo upitno hoće li izboriti konačan put na avion za Euro. Svjestan da je njegovo mjesto u opasnosti, Grealish je skratio odmor nakon finala FA Kupa kako bi povećao svoje šanse da stigne u Njemačku. Odlučio se pridružiti reprezentativnom kampu u Darlingtonu što je prije moguće.

Njegov iskaz predanosti, kao i dobra predstava protiv BiH u ponedjeljak, navodno su pobudili nadu da će biti uključen u konačni popis. Engleski list također navodi da je njegov odlazak odrađen "profesionalno", te da je poželio sreću preostalim igračima i osoblju uoči turnira. Grealish je u City stigao u kolovozu 2021. godine u transferu vrijednom oko 120 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close