Mostarski gradski derbi

Rođeni žele pružiti dostojan otpor Plemićima

Sport / Nogomet | 18. 10. 2016. u 11:03 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski i Velež sutra Pod Bijelim brijegom igraju prvu utakmicu osmine finala Kupa. 

Uloga favorita u ovom petom međusobnom Kup duelu izraženo je na strani Plemića, ali ni Rođeni neće doći s bijelom zastavom. 

“U ovom trenutku mi smo više fokusirani na prvenstvo, ali u svakom slučaju imamo dovoljan broj igrača koji će favoriziranom Zrinjskom biti u stanju pružiti dostojan otpor”, ustvrdio je šef struke Veleža Ibro Rahimić

“Iako Velež ove godine nije u Premijer ligi, voljom ždrijeba igramo Kup utakmicu. Nama je želja pobijediti i proći dalje, ali znamo da je Kup specifično natjecanje. Želja nam je već u prvoj utakmici napraviti prednost kako bi uzvrat dočekali mirni”, dodao je strateg Plemića Vinko Marinović

Stoper Veleža Amer Mahinić na sve je dodao da će “Velež dati maksimum, pokušati izvući što bolji rezultat za uzvrat”, a kapetan Zrinjskog Pero Stojkić naglasio da su “derbiji uvijek posebne, teške utakmice”, ali i kako se nada da “pobjeda neće doći u pitanje”.

Trener Rahimić najavio je da neće riskirati s igračima koji su roviti, budući da Velež za vikend gostuje sarajevskoj Bosni, dok je Marinović još jednom naglasio ono što je forte Zrinjskog već neko vrijeme - da na raspolaganju ima širok kadar, što će reći da će i sutra, kao i prethodnoj rundi Kupa protiv Borca kada je priliku dobilo devet novih imena u odnosu na prethodnu utakmicu, priliku dati igračima s manjom minutažom. 

“Nakon Veleža imamo Sarajevo u prvenstvu pa onda uzvrat s Veležom na koji će se nadovezati utakmicu s Olimpicom. Nemoguće je da ista ekipa odradi sve te utakmice. Imamo dosta kvalitetnih igrača i sigurno je da će neki od njih sutra odmarati”, istaknuo je strateg Plemića. 

Rahimić: Sudac riješio utakmicu protiv Čapljine

Kakvu utakmicu možemo očekivati, hoće li biti jednosmjerna? Moguće, no Rahimić tvrdi kako odlično poznaje rivala. 

“Drukčije je bilo kada sam Zrinjskom gostovao na klupi Mladosti, malo je nedostajalo da pobijedimo. Sada imam kadar koji je podređen, kvalitet ovih igrača nije na nivou Mladosti, ali sigurno da ću napraviti dobru taktiku”, poručio je te se vratio na prvenstveni remi prošlog vikenda, koji, kaže, nije poremetio planove Mostaraca. 

“Ako malo pogledate tu utakmicu, vidjet ćete da ju je praktički odlučio sudac, ali to je tako u našem nogometu. Ja sam borac i na kraju ću sigurno pobijediti. Najvažnije je da se ekipa lagano diže, jer taj skok ne može doći preko noći.”

Utakmica Pod Bijelim brijegom igra se u srijedu od 16 sati, direktan prijenos donosi City TV. 

Kup BiH, 1/8 finala, prve utakmice
Utorak
Orašje – Travnik 15.00
Srijeda
Mladost D. K. – Slavija 16.00
Sloboda - Široki Brijeg 15.00
Sarajevo – Kozara 15.00
Rudar – Radnik 15.00
Zrinjski – Velež 16.00
Željezničar – Goražde 19.00
Četvrtak
Bosna S. – Radnički 15.00

 

Kopirati
Drag cursor here to close