Europska liga

Romi bod, Viktoria šokirala Eintracht

Dina Ebimbe u 62. i Kristensen u 67. minuti su osigurali velikih 3:1 Eintrachta i utakmica je tekla u mirnom ritmu do 86. minute. Tada je Adu smanjio, a potom je domaćina šokirao Jemelka golom u 93. za konačnih 3:3.
Sport / Nogomet | 26. 09. 2024. u 23:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Druga večer Europske lige je bilo poprilično zanimljiva. Derbi večeri su igrali Roma i Athletic Bilbao. Nakon prvenstvenih 3:0 protiv Udinesea ovaj put je Jurićeva Roma je uspjela doći samo do boda. Iako je imala tri u rukama do 85. minute. Domaćini su vodili golom Ukrajinca Dovbika od 32. minute, pa sve do 85. Tada je pogodio Paredes.

Domaći teren nije iskoristio Eintracht koji je odigrao 3:3 protiv češke Viktorije iz Plzena. Eintracht mora žaliti za preostala dva boda jer je vodio 3:1 sve do 86. minute. Francuz Ekitike je doveo Eintracht u vodstvo u 38. minuti, ali domaćin odmor nije dočekao uz tu minimalnu prednost, već je Šulc u 41. pogodio za 1:1. U nastavku su Dina Ebimbe u 62. i Kristensen u 67. minuti su osigurali velikih 3:1 Eintrachta i utakmica je tekla u mirnom ritmu do 86. minute. Tada je Adu smanjio, a potom je domaćina šokirao Jemelka golom u 93. za konačnih 3:3.

Rangers je zasluženo pobijedio u gostima Malmo 2:0 u susretu gdje je domaćin prvi puta pao nakon samo 56 sekundi. Toliko je trebalo gostima za prvi pogodak, a strijelac je bio Bajrami. U ostatku utakmice Rangers je bio bolji, mogao je i ranije osigurati tri boda, ali je sve zaključeno u 76. minuti. Tada je McCausland zatresao domaću mrežu za konačnih 2:0.

Na uvjerljivi su način ovosezonsku Europsku ligu otvorili nogometaši Ajaxa, osvojili su tri domaća boda nakon pobjede od 4:0 protiv turskog Besiktasa.

Nakon prvog dijela Ajax je imao gol prednosti, uslijed pogotka Fitz-Jima u 31. minuti. Drugo poluvrijeme, pogotovo uvodni dio, Nizozemci su odigrali furiozno te su potpuno slomili suparnika. Dva pogotka je postigao Godts, u 51. i 73. minuti, a jedan Taylor u 55. minuti za 4:0.

Tri domaća boda u prvom kolu Europske lige uknjižio je i Lyon, pobijedio je s 2:0 Olympiakos. Sve do 65. minute nije bilo golova, a tada su Francuzi brzopotezno slomili Olympiakos s dva gola. Strijelci su bili Cherki u 65. i Benrahma u 71. minuti.

U ranijem terminu nogometaši Fenerbahçea su uspješno otvorili ovosezonsku Europsku ligu te su na domaćem terenu s 2:1 svladali belgijskog predstavnika Union St. Gilloisea. U uvodnom dijelu utakmice Union St. Gilloise je dominirao i gotovo se cijelo vrijeme igralo pred vratima hrvatskog reprezentativnog golmana Livakovića. Fenerbahçe je poveo u 26. minuti, kada je i sretno i spretno reagirao obrambeni igrač Soyuncu i pogodio za 1:0.

U 73. minuti su gosti ostali s igračem manje nakon isključenja MacAllistera, a samo osam minuta kasnije, nakon udarca Tadića, u svoju je mrežu loptu ugurao Burgess. U 92. minuti dogodio se novi obračun Livakovića i Ivanovića, u nadoknadi je dosuđen jedanaesterac za goste. Ali i tada se Livaković pokazao kao majstor za udarce s bijele točke te je obranio udarac hrvatskom napadaču. Union St. Gilloise je ipak došao do počasnog gola, a strijelac je bio Sykes u 93. minuti.


Rezultati:
Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise 2:1
Malmö FF - Rangers 0:2
Ajax - Beşiktaş 4:0
Roma - Athletic Bilbao 1:1
Eintracht - Viktoria Plzeň 3:3
FCSB - RFS 4:1
Lyon - Olympiacos 2:0
Braga - Maccabi Tel Aviv 2:1
Tottenham - Qarabağ 3:0

Kopirati
Drag cursor here to close