Sarajevo na jedanaesterce

Sarajevo nakon velike drame na penale prošlo u drugo kolo!

U drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu BiH će ipak imati dva predstavnika. Uz HŠK Zrinjski tamo će nastupiti i FK Sarajevo.
Sport / Nogomet | 19. 07. 2024. u 00:10 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogomeaši Sarajeva večeras su na stadionu Asim Ferhatović Hase igrali uzvratni susret utakmicu prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Aktobea, a meč je odlučen nakon jedanaesteraca.

Regularni dio susret završen je rezultatom 2:1 za goste, produžeci rezultatom 3:2 za Aktobe, a nakon penala Sarajevo je slavilo sa 4:3.

Junak Sarajeva bio je srbijanski vratar Emil Rockov koji je u raspucavanju obranio dva udarca s bijele točke igrača gostiju, udarce Romera i Samorodova.

U regularnom dijelu Aktobe je slavilo s 2:1 i tako poništilo pobjedu Sarajeva od 1:0 u Kazahstanu. Golove za goste postigli su Umaev i Tanzharikov, dok je za Sarajevo za 1:0 pogodio Guliašvili.

Drama se nastavila i u produžecima. Jean Jairo je doveo Aktobe do 3:1 i tim rezultatom su gosti bili u drugom kolu, no prepune tribine razveselio je Renan Oliveira za 2:3. 

U 105. minuti novi šok za domaće, kapetan Đuričković zaradio je drugi žuti karton, te je Sarajevo posljednjih petnaest minuta igre ostalo sa desetoricom u polju. Ipak, momčad Zorana Zekića je izdržala i utakmica je otišla na raspucavanje.

Golman Sarajeva Emil Rockov pretvorio se u pravog junaka jer je obranio dva penala igračima Aktobea. S druge strane, igrači Sarajeva su četiri puta pogodili s bijele točke, a priliku da ovjeri plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige imao je Elvir Duraković, koji je na kraju i pogodio.

Sarajevo će u drugom kolu kvalifikacija već idućeg tjena igrati protiv Spartaka iz Trnave (Slovačka). Prvi duel igra se na Koševu 25. srpnja, a uzvrat je sedam dana kasnije u Slovačkoj.

Kopirati
Drag cursor here to close