Katastrofa u Andori

Težak debakl Veleža: Promašili penal pa brutalno kažnjeni!

Velež se oprašta od Europe odmah na prvoj prepreci. Inter Escaldes iz Andore s nestvarnih 5:1 je porazio Rođene i izborio sebi dvomeč s AEK-om.
Sport / Nogomet | 18. 07. 2024. u 19:55 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako je prvi poslijeratni izlaz u Europu bio više nego uspješan po Velež, sljedeća dva bili su pravi debakli. Velež je ispadao od ekipe s Malte i sada - iz Andore. Nakon 1:1 u prvoj utakmici Rođeni su tražili pobjedu u Andori, no doživjeli su težak poraz.

Inter Escaldes slavio je s visokih 5:1 i prošao u drugo kolo kvalifikacija Uefine Konferencijske lige gdje ga čeka atenski AEK. U današnjem nogometu više nema potpunih autsajdera, no Velež je bio favorit protiv ekipe iz Andore.

Ipak, momčad Damira Čanadija, u njegovom debiju, primila je šest golova od Inter Escaldesa i zasluženo ispala. Od kakve je ekipe ispala govori i podatak da je Inter prvi put u povijesti zabio više od dva gola u europskoj utakmici.

Mostarci su i u dalekoj Andori imali glasnu podršku oko stotinjak njihovih navijača, ali im ništa nije pomoglo. Imali su i jedanaesterac u 38. minuti. Tarik Šikalo je srušen a sudac Alan Kijas pokazao je na bijelu točku.

Udarac je izveo Nermin Haskić i - pogodio vratnicu. Od tog trenutka sve je krenulo po zlu za Velež. Kazna je stigla odmah preko Guillaumea Lopeza, a isti igrač do poluvremena je povisio na 2:0.

Nadu Veležu u 53. minuti vratio je Ante Oreč, no samo četiri minute kasnije nadu im je ugasio Berlanga pogotkom za 3:1. Potpuni debakl Veleža upotpunio je Domi Berlanga svojim drugim pogotkom u 84. minuti, a u drugoj minuti nadoknade Andreu je postavio konačnih, i sramotnih 5:1.

Velež se tako oprašta od Europe a sljedeću službenu utakmicu trebao bi imati 2. kolovoza kod Borca, no vrlo vjerojatno i ona će biti odgođena.

Bonus video

Video: Bljesak.info
Kopirati
Drag cursor here to close