Rodri

Sasvim običan dečko, "jedan od nas", uskoro i Zlatna lopta?

Rodri nije najatrktivniji igrač na svijetu, naprotiv - manje upada u oči od većine. Rijetko vidite njegove driblinge, neće vas oduševiti idejom u kreaciji, ali bit će na pravom mjestu u pravo vrijeme.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2024. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rodrigo Hernández Cascante, znatno poznatiji kao Rodri, jedan je od najboljih igrača današnjice. Mnogi tvde kako je oklada na njega kao dobitnika Zlatne lopte - prilično dobra oklada.

Ovaj defenzivni vezni Manchester Cityja rođen je u Madridu 1996.godine, a kao jedanaestogodišnjak prešao je 2007. iz kluba Rayo Majadahonda u Atlético Madrid. Godine 2013. postao je igračem Villarreala.

Za prvu momčad debitirao je 17. prosinca 2015. u Kupu Kralja. Rodri je u La Ligi debitirao 17. travnja 2016. protiv kluba Rayo Vallecano od kojeg je Villarreal izgubio 1:2. Svoj prvi gol u tom natjecanju postigao je 18. veljače 2018. u utakmici s Espanyolom koja je završila 1:1.

Dana 24. svibnja 2018. potpisao je petogodišnji ugovor s madridskim Atléticom za iznos od 20 milijuna eura uz dodatnih 5 milijuna eura u bonusima. Za novi klub debitirao je u utakmici UEFA Superkupa 2018. u kojoj je Atlético pobijedio Real Madrid 4:2 u produžetcima.

Manchester City je 3. srpnja 2019. platio Rodrijevu otkupnu klauzulu od 62,6 milijuna funti. Rodri je tako postao najskuplje pojačanje u povijesti kluba. S klubom je potpisao petogodišnji ugovor.

Za Manchester City debitirao je 4. kolovoza u utakmici FA Community Shielda u kojoj je Liverpool izgubio na penale. Šest dana kasnije Rodri je debitirao u Premier ligi i to protiv West Ham Uniteda koji je izgubio 0:5. 

Studirao ekonomiju i živio u domu

Rodri je nesumnjivo veliki sportaš, ali privatno je sasvim običan čovjek, kažu njegovi poznanici i prijatelji.

Društvene mreže ga ne zanimaju previše, uz nogomet studirao je poslovne studije i ekonomiju te u tom razdoblju živio u studentskom domu. To razdoblje bilo mu je, kaže, najbolje u životu.

Priča kakvu će vam ispričati vaš najbolji prijatelj iz srednje, a ne jedan od najboljih nogometaša današnjice. Još kao student naučio je prati svoje rublje, a od te navike i danas, kad zarađuje milijune, teško se rastavlja jer kaže da ga ta aktivnost opušta.

U to doba kupio je svoj prvi automobil, polovni Opel, i to od svoje dugogodišnje djevojke kad je dobio vozačku dozvolu.

"Nekima je automobil statusni simbol, ljubav ili strast, njemu je sredstvo za dolaska od točke A do točke B“, ispričao je njegov prijatelj iz djetinjstva.

Djevojka od koje je kupio automobil i on još su zajedno, upoznali su se dok su bili na fakultetu, ona je s fakulteta izašla s diplomom medicine, a on ekonomije. 

Impozantni sportski uspjesi

Rodri nije najatrktivniji igrač na svijetu, naprotiv - manje upada u oči od većine. Rijetko vidite njegove driblinge, neće vas oduševiti idejom u kreaciji, ali bit će na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Čini se kako mu nisu važne osobna statistika ni dojam, nego rezultat, a rezultati koje je ostvario ove sezone govore sami za sebe.

Od početka 2023. godine ima samo četiri poraza i dvostruko više trofeja. Dvije Premier lige, Liga prvaka i FA Kup lani, UEFA-in Superkup iz 2023., Klupski SP sa Cityjem, Liga nacija sa Španjolcima u prošloj sezoni i sada Euro u Njemačkoj.

Na Euru je proglašen najkoisnijim igračem (521 minuta, 1 gol i 411 uspješnih dodavanja uz nestvarnih preko 92 posto uspješnosti). Je li došlo vrijeme za najveće individualno priznanje koje nogometaš može dobiti – Zlatnu loptu?

Prije dvije godine nije ga bilo ni među deset najboljih u Europi, lani je bio peti, a ove bi, mnogi se slažu, trebao biti zlatan.

Čak i ako ga ove godine iz nekog razloga zaobiđu, nastavi li ovako igrati, neće ga moći dugo ignorirati. 

Kopirati
Drag cursor here to close